כך ייראו מגדלי העתיד: מגורים משרדים ומסחר במגדלים של מעל 50 קומות בגבעתיים
החברות תדהר וסופרין הציגו את פרויקט מגדל השחר שנבנה במסגרת קבוצת רכישה. הוא נרכש ברובו על ידי חברת כלל וצפוי לאכלס את זרוע הפיתוח של חברת IBM; ביצוע הפרויקט הוקדם בשנה; פנטהאוס בקומה ה-52 מוצע למכירה בתמורה ל-19 מיליון שקל
מגדל השחר אשר מתנשא לגובה של 57 קומות צפוי להתאכלס בשבועות הקרובים לאחר שהחברות תדהר וסופרין הצליחו להקדים את סיום הפרויקט בשנה, הישג נדיר בימינו בשל המחסור בידיים עובדות. הפרויקט נבנה על קרקע בבעלות שטראוס ויורוקום אשר נרכשה על ידי היזמים, והיקפו כולל של הפרויקט כולל חלק המסחר והמגורים הסמוכים נאמד בכ-1.5 מיליארד שקל.
הסיבה להקדמת הפרויקט היא החתימה מול חברת IBM שהציבה תנאי למעבר לפרויקט והוא אכלוס בינואר 2017, בעוד אכלוס הפרויקט תוכנן בתחילה לינואר 2018. הפרויקט כולל קומפלקס שבו שלושה פרויקטים נפרדים, מגדל השחר, המתנשא לגובה 57 קומות הוא פרויקט שבו שימושים מעורבים. 38 קומות משרדים ומסחר, בשטח כולל של כ- 50,000 מ"ר ומעליהן 14 קומות מגורים ובהן 149 דירות בנות 2-3 חדרים ודירות מיוחדות (5 הקומות העליונות מהן קומות שירות). הפרויקט גובש לפני מספר שנים ודירות קטנות (56 מ"ר) בקומה ה-40 ומעלה נמכרו במחיר שהתחיל ב-1.2 מיליון שקל, מחיר שנשמע דמיוני כיום.
חלק המשרדים נבנה גם הוא כקבוצת רכישה, בה לקחה חלק קבוצת כלל ביטוח המחזיקה בבעלותה כ-30 אלף מ"ר של שטחי משרדים. חברת IBM שכרה מכלל 10.5 אלף מ"ר ומהחברות סופרין ותדהר יזמיות הפרויקט שכרו 1,500 מ"ר נוספים.
לצד המגדל נבנה, במסגרת קבוצת רכישה, פרויקט שנקרא 'גבעתיים מערב', הכולל 2 בנייני מגורים בני 12 קומות כל אחד ובו 136 דירות וכן מתחם מסחרי שמהוה את לב הסיטי של גבעתיים ומנהרה עילית באורך של כ- 400 מטר שהייתה חלק מהמטלות הציבוריות שהיזמים נדרשו לבצע.
חלק המגורים במגדל כולל 4 פנטהאוסים, 3 מהם נמכרו ואחד מוצע כעת למכירה, מדובר בטריפלקס בשטח כולל של כ-370 מ"ר, כולל מרפסות בשטח של כ-170 מ"ר, מעלית פנימית ובריכה פרטית במפלס הגג במחיר של 19 מיליון שקל עבור רמת מעטפת (ללא עבודות גמר בפנים הדירה).
גיל גבע, יו"ר ומבעלי קבוצת תדהר, אמר כי מדובר בפרויקט שמראה איך כן אפשר לבצע בארץ. "הפרויקט הקדים את לוח הזמנים בשנה הודות למאמץ משותף של סופרין תדהר והעיריה. כלל שנכנסה לפרויקט בתחילת הדרך ורכשה 30 אלף מ"ר בתמורה ל-300 מיליון שקל אפשרה לנו להתחיל את הפרויקט. חברת IBM שהצטרפה בהמשך הציבה תנאי להגעתה – אכלוס בינואר 2017, בדקנו עם כל הגורמים והבנו שזה אפשרי". עוד אמר גבע, כי את המגדל מייחדת הנגישות לתחבורה, "התחבורה היא הסיפור של 20 השנים הקרובות, גוש דן סתום והפרויקט נמצאים על ציר הרכבת הקלה והרכבת הכבדה".
עוד אמר גבע, כי השימושים המעורבים זו מגמה מובילה בתכנון ערים בכל העולם. "כדי שזה יעבוד טוב חייבים תכנון מדויק והפרדה מוחלטת בין המגורים למשרדים. המגדל הזה הוא מכונה שעובדת 24/7 וחייב תחזוקה ברמה הגבוהה ביותר". לדבריו, חלק המגורים נמכר לפני כ-4 שנים במחירים של 20-22 אלף שקל למ"ר, וחלק המשרדים במחירים של 8,000-10,000 שקל למ"ר. "מי שרכש כאן משרדים כבר עשה רווח של 40% לפחות", הוא הוסיף.
ראש העיר גבעתיים רן קוניק אשר נכח בטקס ופתח את המנהרה החדשה אמר, כי הבעיה העיקרית בגבעתיים היא היעדר שטחים למסחר ומשרדים, כך שתמהיל הארנונה מבוסס ברובו על מגורים. "המגדל הוא משענת כלכלית שתאפשר לנו לפרוח ולשנות את תמהיל הארנונה".
קלמן סופרין מבעלי חברת סופרין אמר, כי השלמת הפרויקט היא התרגשות
של חלום שהתחיל בשנת 2011.