בלעדי לכלכליסט
סמי שמעון אולי הבטיח את הקרקע, אך היא תישאר בחזקת יכין חק"ל
החברה החקלאית טל רות לא הצליחה להוכיח שסמי שמעון המנוח, שהחזיק בבעלות על יכין, הבטיח לה בעל פה שתוכל להשתמש בקרקע עד שיבנו עליה
בית משפט השלום בתל אביב דחה תביעה של חברת טל רות גידולי שדה נגד חברת יכין חק"ל, שבמרכזה קרקע בין מחלף מורשה סמוך לרמת השרון לצומת גהה על כביש 4. לטענת התובעת, איש העסקים סמי שמעון ז"ל, שהחזיק בבעלות ביכין חקל, התחייב לה כי כל עוד לא תחל בנייה במקום, תימשך השכירות על פי ההסכם בין הצדדים, אלא שיכין פינתה אותה מהמקום בכוח וגרמה לה הפסדים.
בקרקע מחזיקה יכין חק"ל מכוח הסכם עם מינהל מקרקעי ישראל. ב־2004 היא חתמה הסכם לשלוש שנים עם רות טל, שלפיו זו תשכיר את הקרקע לצורכי עיבוד חקלאי. בתום התקופה הוארך ההסכם בשנה.
ביוני 2009 שלחה יכין מכתב לטל רות, ובו דרשה ממנה לפנות את השטח כדי לטעת בו פרדס. התובעת לא פינתה את הקרקע, ובעקבות זאת יכין פינתה אותה בעצמה. בעקבות כך הגישה טל רות תביעה בגובה 810 אלף שקל, בטענה שיכין לקחה ממנה את הקרקע בכוח: היא חילטה את הערבות הבנקאית וכל ציוד ההשקיה שלה פורק ונזרק. כמו כן היא טענה כי בעקבות הסילוק מן הקרקע נמנע מהם רווח עבור שבע עונות גידול.
יכין חק"ל טענה, באמצעות עורכי הדין אורי פרימו ושחר אושרי ממשרד המבורגר עברון, כי ההתקשרות בין הצדדים היתה ברורה ותחומה בזמן, ולא ברור הטענה המופרכת ששמעון הבטיח להם לעבד את הקרקע עד שיתחילו בשטח עבודות בנייה.
השופטת רונית פינצ'וק־אלט קיבלה את טענות יכין חקל במלואן, וקבעה כי טל רות לא הביאה ראיות שיתמכו בטענתה: "ההבטחה הנטענת הועלתה בשיהוי ולא הוכחה ולו בראשית ראיה, ואין דבר בתמיכה לה".
אין זה המקרה הראשון שבו נטען כי סמי שמעון הבטיח הבטחות. זמן קצר לאחר מותו ב־2009 טען יד ימינו פרץ וינקלר ששמעון הבטיח לו 12.5% ממניות החברה שמחזיקה ביכין חקל, וכעבור ארבע שנים ניהל על כך סכסוך מתוקשר עם אלמנתו של שמעון.