$
חדשות נדל

כוזהינוף מעכבת את הפיצוי לגבעת עמל

כבר חמישה חודשים שהמפונים ממתינים לתשלום הפיצויים האחרון. תחילה הוא עוכב בשל הקרב בין תשובה לכוזהינוף, אך גם לאחר שנמצא פתרון הכסף לא עובר

דותן לוי 08:1405.09.16

משפחת כוזהינוף, שרכשה ב־2014 את מגרש דרום בבלי בגבעת עמל בתל אביב, לא שילמה למפונים כרבע מכספי הפיצויים שאותם התחייבה להעביר להם — כך נודע ל"כלכליסט". ב־17 ביולי, בתום מו”מ שהוביל סגן ראש עיריית תל אביב הרב נתן אלנתן, הודיעה המשפחה כי תשלם את יתרת הפיצויים ללא תנאי — אולם הסכום שמוערך בכ־5 מיליון שקל טרם עבר.

 

העיכוב בהעברת הכספים נולד בהסכם לא מוצלח במיוחד שעליו חתמו התושבים עם המשפחה. במרץ 2015, לאחר מאבק ממושך, הושג הסכם בגישור העירייה, לפיו כוזהינוף יפצו את שבע המשפחות שגרו בשטח, חלקן גם מהדור השני למתיישבים במקום, בכ־20 מיליון שקל בסך הכל. לפי ההסכם, כ־75% מהסכום שולמו מיד עם חתימת ההסכם בעוד תשלום שאר הסכום נדחה למועד שבו תאושר התוכנית שכוזהינוף הגישו לוועדה המקומית.

 

המגדל שבונה אלעד מגורים של תשובה בגבעת עמל המגדל שבונה אלעד מגורים של תשובה בגבעת עמל צילום: אוראל כהן

 

אלא שמלחמה בין שני אילי ההון שפינו את התושבים מהקרקע היוקרתית שעליה גרו עשרות שנים, שוב פוגעת בהם. בצמוד למגרש של כוזהינוף, בחלק אחר של גבעת עמל שגם ממנו פונו תושבים, מקימה חברת אלעד מגורים שבבעלות יצחק תשובה ארבעה מגדלים בני 44 קומות שיכללו 700 דירות. משפחת כוזהינוף התכוונה להקים שני בניינים בני 14 ו־22 קומות, אך היא הגישה בקשה, שאושרה בוועדה המקומית במרץ 2015, לאחד את שני הבניינים למגדל אחד של 41 קומות, שיגדל ב־30 דירות ל־175 דירות סך הכל.

 

לתוכנית התנגדו הן תושבי בבלי והן אלעד מגורים. לאחר שהוועדה המקומית דחתה את ההתנגדויות שלהם, הם הגישו ערר לוועדה המחוזית. בכוזהינוף הסבירו שתשובה מבקש לעכב את הפרויקט שלהם רק כדי ששיווק הדירות שלו לא ייפגע. באלעד הסבירו שהתוכנית שאושרה סוטה מתוכנית המתאר לטובת תכנון לא מתחשב.

 

כך או כך, אישור התוכנית של כוזהינוף מתעכב, ואיתו התשלום למפונים שהפכו לבני ערובה. "התושבים לא היו חותמים על ההסכם, שלא מעביר את הסכום באופן מיידי, בלי התערבות העירייה”, מדגיש אחד התושבים בשיחה עם ”כלכליסט”. “חלק מהתושבים מחכים לסכום הנוסף כדי לרכוש דירות ובינתיים גרים בשכירות. אחרי רכשו דירות אך לקחו הלוואות גישור".

 

נורית כוזהינוף ובניה יקי, מוטי, אורן וחן רכשו את הקרקע באמצעות חברת בראשית ובשיתוף היזמים רוני מאנה וגיא בלושינסקי מידי קבוצת משקיעים בראשות אריק אברמוביץ. על אותה קרקע התכוונה ענבל אור להקים פרויקט משלה, אולם היא נכשלה מלגייס מספיק רוכשים והקרקע נמכרה לכוזהינוף.

 

אור הבטיחה לדיירים שתפצה אותם ב־75–80 מיליון שקל, אולם כעת הם ממתינים ל־5 מיליון שקלים שלא מגיעים. אלנתן שוב גויס למשימה והוא הגיע להבנות עם משפחת כוזהינוף שהתשלום לא יהיה כפוף לאישור התוכנית — אם כי ההסכם לא קבע תאריך יעד לתשלום. אלא שמאז עברו למעלה מחודש וחצי והכספים טרם הועברו.

בשיחה עם “כלכליסט” תירץ אלנתן את העיכוב בכך שהסכום אמור להיכנס לליווי הבנקאי של הפרויקט ומתעכב בשל החופשות: "ברגע שהבנק יאשר את הליווי המפונים יקבלו את הכסף, זה רק עניין של זמן. זה הוחלט ביולי־אוגוסט וכולם בחופש גם עורכי הדין וכוזהינוף".

 

עו”ד אביב טסה המייצג את המשפחה אמר שכאשר הובטח שהכסף יועבר ללא התניה — לא נכתב תאריך מחייב. "אנחנו בתקשורת יומיומית עם המפונים דוהם יקבלו את הכסף, זה לא מעכשיו לעכשיו", הוא סיכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x