$
מוסף נדל"ן מאי 2015
מוסף נדל"ן מאי 2015 גג עמוד

מי צריך סטנדרט בנייה איכותי?

אין שום דבר אטרקטיבי בלהוציא 1.5 מיליון שקל, שאין לנו, על דירה בפריפריה. אז איך זה שאנחנו בכל זאת עוצמים עיניים מול כל הטריקים השיווקיים של יזמי הנדל"ן ומוכנים לשעבד את עתידנו?

אתי אפללו 10:0806.05.15

לפני שנה בערך חיפשתי דירה בת 3 חדרים לרכישה בחדרה, אך השוק היה יבש. דירות בנות 3 חדרים בעיר נבנו ברובן באמצע המחצית של המאה שעברה, וגם אם היתה אחת שעמדה למכירה, מצבה היה גרוע. לעומת זאת, בפניי עמד מבחר ענק של דירות בנות 4 חדרים ומעלה בפרויקטים "יוקרתיים", ב"סטנדרט בנייה איכותי", ב"חדרה הירוקה", "חדרה הצעירה", "סביוני חדרה", "גני חדרה", "חדרה המתחדשת" ו"חלומות חדרה". כל הדירות היו במחיר אטרקטיבי של 1.2 מיליון שקל, "במבצע", בכל הפרויקטים נותרו "דירות אחרונות בלבד", והמשותף לכולן הוא שמהחלונות המערביים של הדירה נשקף נוף של ארובות אימתניות.

 

במגזין הנוכחי נחשפים שלל הטריקים השיווקיים של יזמי הנדל"ן שיגרמו לכם להיפרד מ־1.5 מיליון שקל תמורת דירה בפריפריה. זה הזמן להודות על האמת המרה - אין שום דבר אטרקטיבי בלהוציא סכום מופרך שכזה, שאין לנו, על דירה. אז איך זה שאנחנו בכל זאת עוצמים עיניים מול כל הטריקים הללו ומוכנים לשעבד את עתידנו? מדוע נראה לנו הגיוני שלשכונה שלנו יקראו "טוסקנה"? ומדוע אנחנו אפילו קצת מאמינים לאנשי המכירות המיומנים, כשהם מספרים לנו שהדירה שרכשנו היא "רק 35 דקות מתל אביב", אף שב־35 דקות ככל הנראה לא נצליח אפילו לצאת מהעיר אל הכביש המהיר?

 

בנייה בחדרה בנייה בחדרה צילום: אלעד גרשגורן

 

התשובה היא שאף אחד לא קונה היום דירה, כולם קונים את החלום: את הפארק שבו הילדים ישחקו, את מרפסת השמש שבה נשב עם החברים בערב, את העתיד כמו שאנחנו רוצים לדמיין אותו. אבל אנחנו לא מביאים בחשבון שבאופן פרדוקסלי, כאשר אנחנו משקיעים את כל חסכונותינו בארבעה קירות, העתיד שלנו יהיה רחוק מאוד מהדמיון.

 

אחרי שהשגנו לעצמנו "ביטוח מנהלים", עכשיו אנחנו רוצים "סטנדרט בנייה איכותי", גם כשמדובר בדירה בפריפריה במחיר מופקע ובסטנדרט בנייה של 80/20, כלומר יש 20% סיכויי הישרדות למרפסת.

 

ומי שאינו מעוניין לשעבד את עצמו עבור החלום וסתם רוצה דירה קטנה פשוטה? הוא יתקשה למצוא את מבוקשו. "רק 6% מהדירות שבנייתן החלה ב־2013 היו בנות 3 חדרים, לעומת 42% ב־1980. ההיצע הנמוך של דירות קטנות פוגע בהלימה בין צורכי חלק ממשקי הבית למצאי הדירות, וגורם להם הכבדה שלא לצורך בהוצאות הדיור", כתב מבקר המדינה בדו"ח המיוחד שפרסם בפברואר השנה. מאחורי הפסקה היבשה הזאת מסתתרים האנשים שבגלל היעדר ההלימה נאלצים להימתח עד קצה גבול היכולת, אף על פי שחלק גדול מהם היה שמח ליהנות מאפשרויות לדיור צנוע יותר, שפוי יותר, וכן, גם זול יותר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x