בלעדי לכלכליסט
דירות הפאר של חברת אזורים הגיעו לביהמ"ש
אזורים ביקשה מבית המשפט למנות בורר מול שותפתה חברת חצרי א.ב דוד המלך בטענה כי "תמחור הדירות היה גבוה מדי". השותפה: "אזורים רצתה מכירת חיסול"
צרות בפרויקט היוקרה של חברת אזורים קינג דיוויד רזידנס בירושלים? פרויקט המגורים היוקרתי שהקימה אזורים, בשליטת הרשי פרידמן, בשיתוף חברת חצרי א.ב דוד המלך הגיע לאחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים, לאחר שאזורים ביקשה למנות בורר שיכריע במחלוקת ביניהן. עיקר הסכסוך בין הצדדים נוגע למדיניות המחירים שנקבעה לפרויקט: אזורים טוענת כי חצרי א.ב דוד המלך דורשת לתמחר את הדירות בפרויקט במחירים גבוהים ולא ריאליים ביחס למחירי השוק, ואילו חצרי א.ב טוענת כי אזורים מצדה מבקשת למכור את הדירות הנותרות בפרויקט ב"מכירת חיסול".
- אזורים ביקשה צווי פינוי כנגד תושבים בכפר שלם; כ-40 תושבים תבעו את החברה
- קבוצת יקותיאל ומנכ"ל אזורים לשעבר יקימו מרכז עסקים בהוד השרון ב-150 מיליון שקל
- פוצצה העסקה: אזורים לא תרכוש את עסקי אנגל משאבים
במסמכים שהגישה חברת חצרי א.ב לבית המשפט צוין בין השאר כי תודות למאמציה הצליחה להימנע מכירתן של יחידות דיור יוקרתיות במחירי חיסול. כך למשל, לטענת החברה, אזורים ביקשה למכור את אחד הפנטהאוזים בפרויקט ב־4 מיליון דולר, אך הוא נמכר בסופו של דבר ב־7 מיליון דולר. עוד אמרה כי במקרה אחר ביקשה אזורים למכור פנטהאוז נוסף ב־2.5 מיליון דולר, אבל בסוף הוא נמכר ב־3.8 מיליון דולר.
פרויקט המגורים, שמוגדר כפרויקט הדגל של אזורים בירושלים, החל להיבנות ב־2006, והוא כולל 88 דירות יוקרה בשטח ממוצע של כ־156 מ"ר ברחוב דוד המלך בבירה וסמוך למלון המלך דוד. מתחם המגורים היוקרתי כולל מועדון בריאות, בריכת שחייה מקורה ומרתף יינות. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי עד היום נמכרו בפרויקט יותר מ־50% מיחידות הדיור בו.
מהמסמכים שהוגשו לבית המשפט והגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי חברת שיכון ופיתוח מקבוצת אזורים דרשה למנות בורר בטענה כי היא השקיעה בפרויקט יותר מ־100 מיליון שקל, אולם נוכח "מחדלים חמורים" של שותפתה חלק מהותי מהדירות ומשטחי המסחר לא אוכלסו ועומדים שוממים. אזורים טוענת עוד כי חברת חצרי א.ב דוד המלך, שבשליטת אלי לוי, "מכשילה את מכירת הדירות ובין הצדדים קיימת מחלוקת בנוגע למחיריהן. המחירון אינו ריאלי בשים לב למצב השוק ועולה בעשרות אחוזים על המחיר שהעריך השמאי". בתשובתה של חצרי א.ב דוד המלך, שיוצגה בידי עורכי הדין דן פרידמן ויונתן דה שליט ממשרד פרידמן יונגר ושות', לבית המשפט נטען כי ההליך המשפטי הוא ניסיון לגרום לה למכור לשיכון ופיתוח את חלקה בפרויקט היוקרתי ב"נזיד עדשים". לטענתה, מ־2005 התחלפו באזורים שבעה מנכ"לים, ומרגע הפיכתו של פרידמן לבעל השליטה "התעצם התוהו ובוהו הניהולי באזורים והיא אינה יודעת מימינה ומשמאלה בכל הנוגע לפרויקט, ורואה בו פתרון קסם לקשייה הכלכליים באמצעות דחיקת רגליה של המשיבה מהפרויקט והשתלטות עליו".
בית המשפט דחה את הבקשה למינוי בורר וחייב את שיכון ופיתוח לשלם לצד שכנגד הוצאות של 15 אלף שקל.
מאזורים נמסר: "שו"פ שהינה חברה בת של אזורים הגישה תביעה, בין השאר, נגד חברת חצרי אלף בית דוד בבעלות בני נחמיה בקשר להלוואה של כ- 16 מיליון שקל כולל ריבית והפרשי הצמדה, שלא נפרעה על ידי אותה חברה במועדה ושנחמיה ערב לה. תביעה זו מתבררת בבית המשפט הכלכלי בתל אביב.
"בנוסף, מאחר שבין שו"פ ובין אותה חברה בבעלות נחמיה קיימת מחלוקת בנושא מחירי הדירות בפרויקט, פנתה שו"פ לבית המשפט בבקשה למנות בורר לשם הכרעה בסוגיה. בית המשפט הנחה את הצדדים לקיים ישיבת הנהלה בנושא ולשוב אליו עם מינוי הבורר אם יהא בכך צורך.
"טענות השותף כלפי שו״פ ואזורים הן מגוחכות - אזורים היא חברת נדל"ן מובילה למגורים בארץ, ובעלת יציבות פיננסית והון עצמי של כ-642 מיליון שקל עם יתרות נזילות גבוהות מאוד".