הקרב המשפטי: הקבלן סובחי טנוס לא יקבל מאחיו 7 מיליון שקל
ביהמ"ש המחוזי דחה את בקשת סובחי טנוס לקבל את רוב סכום התביעה שהגיש נגד אחיו בדיע. המחלוקת לגבי יתר הסכום המוערך ב־10 מיליון שקל תתברר בהמשך. גורמים בעירם של האחים, נצרת: הסכסוך נובע מאפליית בנו של סובחי לטובת בן דודו
בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל לפני כמה ימים בקשה של סובחי טנוס לקבל מאחיו בדיע חובות עבר אישיים בהיקף של 7 מיליון שקל.
מדובר בכ־70% מכלל סכום התביעה של סובחי נגד אחיו, המוערך ב־10 מיליון שקל. לטענת סובחי, שאותו ייצגו עורכי הדין שמואל גלינקא וענבל רז, אף שהשניים סיכמו בעל פה כי חובות פרטיים ביניהם יוסדרו במסגרת בוררות שהתקיימה, פסק הבורר שנתקבל לא התייחס לכך. המחלוקת לגבי יתר סכום התביעה תתברר בהמשך.
האח בדיע טען מנגד באמצעות עורכי הדין בני ברץ, קרין וישינסקי ומירב גול כי היו לאחיו ארבע הזדמנויות להגיב על הסכם הבוררות ולהוכיח כי נגרם לו עיוות דין ושהחלוקה לא היתה נכונה, אך הוא לא עשה זאת. "הבורר נתן לו הזדמנויות והוא ניצל אותן כראות עיניו ועל כך הוא מלין", נכתב בכתב ההגנה.
בסיום שללה השופטת ד"ר דפנה אבניאלי את תביעת סובחי וכתבה כי ביקש לתקוף את החלטת הבורר במסווה "של התייחסות להחלטה כפסק בורר חלקי, ובמסווה של טענה כי נגרם למבקש עיוות דין". עוד הוסיפה השופטת כי "בהסכמת הצדדים לא נכללה אפשרות לערער על פסק הבורר", ודחתה את הבקשה.
מפרקים שותפות
ההחלטה האחרונה הנה רק חלק משורת תביעות הדדיות והסכמי בוררות שחושפים את המאבק שמתנהל בין האחים בשנים האחרונות, מאז החלטתם לפרק את השותפות שניהלו. האחים החזיקו בעבר יחד בחברת הבנייה והיזמות בסט, שעל פי הערכות מבצעת ויוזמת פרויקטים בארץ ובחו"ל בהיקף של כ־2 מיליארד שקל. האחים, בני הדת היוונית האורתודוקסית, נחשבים לדמויות מפתח בעירם נצרת. עם הפרויקטים של חברת בסט נמנים מתחם השוק הסיטונאי, מרכז עזריאלי בחולון ובית רסיטל החדש של קבוצת חג'ג', ובתחום היזמות קניון ביג בנצרת, מגדל התמר ברמת גן ועוד.
חברת בסט הוקמה לפני כ־40 שנה על ידי בדיע, ובהמשך נכנס גם אחיו סובחי לעסקים. חלקו של סובחי בחברה עמד על 30% וגדל עד 45% מהון המניות. לפי מקורבים לשניים, הסכסוך החל כאשר בני הדור השני נכנסו לחברה.
בנו של בדיע, אליאס, נכנס לעסק ובהמשך גם בנו של סובחי, ראיד. במהרה החלו לעלות טענות לאפליות בין השניים ועל רקע זה הוחלט ב־2007 על פירוק השותפות.
במסגרת הסכם ההיפרדות רכש בדיע מסובחי את מלוא אחזקותיו בבסט, ואילו סובחי באמצעות חברת ס.ט.ר שבבעלותו
רכש מבסט הולנד את כל אחזקותיה באסבוד - חברה הולנדית שבסט הולנד החזיקה בשליש מהמניות שבה. בעת חתימת ההסכם הוחלט כי המניות יועברו לסובחי בתמורה ל־7.85 מיליון דולר. פריעת החוב הותנתה בכמה תנאים ובתאריכים שנקבעו לשם כך. אלא שלטענת בדיע, סובחי הפר את התחייבותו ולא העביר חלק מהחוב, והליך זה עדיין מתברר בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
קרבות הקרדיטים
אלא שהסכסוך לא נשא רק אופי כספי וגלש לנושאים של כבוד ומוניטין. כחלק מכך, נערך הליך בוררות בין האחים שבו דרש בדיע להוריד מהאתר של חברת ס.ט.ר פרסומם של פרויקטים שביצעה בסט. במסגרת זו אף הוסכם כי ס.ט.ר תימנע משימוש במילות מפתח המציינות את שמה של בסט כדי שבאפשרויות החיפוש בגוגל לא יעלה קשר בין החברות. במסגרת ההסדר אף הוצע לסובחי נוסח שיוכל לפרסם לגבי ניסיון העבר שלו ולפיו החל את פעילותו בחברה שנשלטה על ידי אחיו.