ביהמ"ש מינה כונס למגדל גבולות בת"א כדי להציל את הפרויקט
עו"ד טל בננסון לכונס נכסים זמני לחברה, שהוקמה לצורך בניית מגדל ברחוב אילת 56 בתל אביב, זאת בהמשך לחשיפת "כלכליסט" ולפיה בנייתו נעצרה והמשך קידום התוכנית נמצא בסימן שאלה
בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט למנות את עו"ד טל בננסון לכונס נכסים זמני של חברת מגדל גבולות, שהוקמה לצורך בניית מגדל גבולות הממוקם ברחוב אילת 56 בתל אביב, זאת בהמשך לחשיפת "כלכליסט" ולפיה בנייתו של המגדל נעצרה והמשך קידום התוכנית נמצא בסימן שאלה.
לפני כשבוע הגישו עו"ד יורם גרוס ויחיאל קיי המייצגים כמה מהמשקיעים בקשה לכינוס נכסים בטענה שהיזמים לא מקדמים את הפרויקט. בין בעלי הקרקע, חברת האחים סבירסקי, לבין חברת מגדל גבולות שבשליטת DGR של היזם יוסי דלגושן, נחתמה עסקת אופציה שנועדה להקים שלושה בניינים בני 13 קומות עם 160 דירות בסך הכל.
במקביל לבקשת כינוס הנכסים הגישה חברת האחים סבירסקי בקשה לפירוק החברה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בטענה שמגדל גבולות הגיעה למצב של חדלות פירעון ושקועה בחובות. כמו כן, במקביל התנהל מול היזמים תיק הוצאה לפועל בהיקף של 50 אלף שקל שאותו ניהל עו"ד טל בננסון. במהלך הדיון התנגדו כמה מהצדדים ובהם עו"ד קיי למינוי של בננסון ככונס הנכסים בטענה שמטרתו העיקרית היא לממש - כלומר למכור את הקרקע לטובת הנושים. "הדבר הגרוע שיכול לקרות לכל הצדדים, זה איזשהו אקט שיתחיל לממש את הקרקע", צוטט עו"ד קיי בפרוטוקול. דלגושן אמר בדיון כי העביר את הכספים לחברת האחים סבירסקי אך הם הפרו את ההסכמים. לדבריו, "מחלקת ההנדסה בעירייה קיבלה הוראה חד־משמעית ממחלקת הנכסים של העירייה להפסיק כל מגעים איתנו ביחס לקידום תכנון הפרויקט הזה, מכיוון שחברת האחים סבירסקי לא השלימה רכישת הקרקע מהעירייה".