הקשר הישראלי של גרין
גרין ואשתו תרמו ליותר מ־150 ארגונים בשנה שעברה, ובהם גם ארגונים יהודיים רבים - מהסוכנות היהודית, דרך פרויקטים כמו "מסע" (שדרכו פגש את נתן שרנסקי, שהכיר לו גם את הנשיא פרס), ועד הליגה נגד השמצה
"אני אוהב את ישראל", אומר ג'ף גרין כשאני שואל אותו אם הוא משקיע גם בארץ. "ואם היה משהו רלבנטי הייתי שוקל את זה. אבל הבעיה היא שזה כל כך רחוק, ויש גבול לכמות הדברים שאני יכול לעשות".
גרין, שמקפיד לבקר בארץ פעם בשנה, עובר באחת משיחותינו לעברית: "ב־1971, כשהייתי בן 16, השתתפתי בתוכנית חילופים. למדנו בקיץ באולפן בבן שמן, ואחר כך התארחתי חצי שנה אצל משפחה בשיכון ותיקים ברמת גן, ברחוב המרגנית, ולמדתי בתיכון חדש".
מאז, מספר גרין, נותר בו קשר חזק לישראל, והוא רואה בה את מולדת העם היהודי. לדבריו, הוא ואשתו תרמו ליותר מ־150 ארגונים בשנה שעברה, ובהם גם ארגונים יהודיים רבים - מהסוכנות היהודית, דרך פרויקטים כמו "מסע" (שדרכו פגש את נתן שרנסקי, שהכיר לו גם את הנשיא פרס), ועד הליגה נגד השמצה.
אגב, את אחד מחבריו, איש העסקים שלומי פוגל, גרין פגש דרך הליגה: כשביקר בארץ לפני שנתיים, הוא מספר, פוגל הזמין אותו להצטרף אליו ליום הולדתו של בנימין נתניהו, בביתו של יורם גלובוס בקיסריה. היה ערב מקסים, גרין נזכר. ונתניהו? "בחור נהדר".