בלעדי ל"כלכליסט": תמ"א 38 מגיעה לקוטג'ים
החלטה תקדימית של עיריית רעננה, שהכירה בשני מבנים צמודי קרקע כאחד, תאפשר גם לבעלי בתים פרטיים ליהנות מתוספות בנייה וחיזוק מפני רעידות אדמה
גם בעלי בתים פרטיים יכולים ליהנות מעתה מההטבות שמציעה תמ"א 38, בעקבות החלטה תקדימית של ועדת המשנה לתכנון ובנייה ברעננה. הוועדה אישרה לאחרונה בקשה לחיזוק שני בתים צמודי קרקע נגד רעידות אדמה, על פי תוכנית המתאר הארצית מספר 38 (תמ"א 38) באמצעות תוספת בנייה בקומת העמודים.
בעלי הבתים פעלו באופן עצמאי לשם קבלת האישור לחיזוק בתיהם ולמימוש זכויות הבנייה. האישור ניתן על בסיס החלטת ממשלה, הקובעת כי כל מבנה מגורים בשטח בנוי של 400 מ"ר שנבנה לפני 1980 יוכל לקבל אישור לחיזוק, וזאת בהתאם לקריטריונים שנקבעו בתוכנית המתאר הארצית. במסגרת מימוש התמ"א וחיזוק שני המבנים, אישרה הוועדה המקומית תוספת של 122 מ"ר לבנייה בקומת העמודים, נוסף על מעלית ומקום חניה מקורה לכל יחידה בתחום המגרש.
תמ"א 38, שאושרה על ידי הממשלה ב־2005, נועדה לקדם חיזוק בתים קיימים מפני רעידות אדמה. כחלק מהתוכנית יכולים בעלי הבתים להוסיף מעליות ושטחי בנייה לדירותיהם (לרבות ממ"ד), לפתח את חצרות הבניינים ולשדרג את חזותם החיצונית - מהלכים אשר בסופו של דבר מעלים את ערך הנכס.
סגן ראש העיר עו"ד איתן גינזבורג, המשמש יו"ר הוועדה, מסר ל"כלכליסט" כי בשנה האחרונה קיבלה תמ"א 38 תנופה משמעותית ברעננה, וכי על שולחן הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה הונח מספר רב של בקשות למימושה. זאת בהמשך ל־11 היתרי הבנייה שכבר הוצאו לבנייני מגורים ברחבי העיר, בעקבות החלטת בעלי הדירות בהן לחזק את יסודותיהם.
העירייה קיימה בחודשים האחרונים כנסי הסברה לתושבים המתגוררים במבנים שעומדים בקריטריונים הקבועים בחוק, ובמהלכם הוצגו חשיבות התוכנית והאפשרויות למימושה, וניתנה לציבור הזדמנות לשאול פאנל מקצועי שאלות בנושא.
לדברי גינזבורג, "הוועדה מעודדת את מימוש תמ"א 38. התוכנית חשובה לא רק לדיירים אלא לעיר כולה, שכן כל מבנה אשר מממש את התמ"א משתלב בתהליך 'התחדשות עירונית', משפר את חזות העיר, מוסיף דירות במרכזה ומגדיל בכך את היצע הדיור בה. אני בטוח שתושבי רעננה מבינים את חשיבות הנושא ויפעלו למימוש התוכנית בבניינם".