בדרך למעלה: רובע ט"ו באשדוד
השכונה שקמה במתחם קטן בסגנון "בנה ביתך" הפכה לשכונה יוקרתית בת 18 אלף איש
עליות מחירי הדירות של השנים האחרונות בולטות במיוחד ברובע ט"ו בעיר הדרומית אשדוד. הרובע קם כיוזמה של עיריית אשדוד בשיתוף קבוצה של בכירים בנמל העירוני באמצע שנות השמונים, ועבר מאז כמה שינויים מהותיים לאורך השנים. השינוי העיקרי שעבר הרובע הוא הפיכתו ממתחם קטן של בנייה ביוזמה פרטית בשיטת "בנה ביתך" לשכונה גדולה, שמאכלסת כיום כ־18 אלף תושבים.
השכונה, שנחשבה שנים ארוכות לאחת היוקרתיות ביותר באשדוד, משכה אליה לאורך השנים לא מעט משפרי דיור, והביאה לפריחה במחירי הנכסים והקרקעות בה עד כי היזמים שוכנעו שיש מקום לפעול לשינוי תוכנית בניין העיר. בשנות התשעים החלה בשכונה בנייה רוויה שצמחה במהירות להיקף של מאות דירות.
היות שחלק לא קטן מרוכשי הקרקעות הראשונים בה היו משפחות צעירות, הוקמו בשכונה עם השנים שלושה בתי ספר ממלכתיים ו־12 גני ילדים. עם זאת, לצד הפיתוח העירוני וההשקעה במוסדות חינוך ושטחים ירוקים, הפך הרובע לאזור שרק משפחות מבוססות יכולות לרכוש בו דירה.
הנכסים היחידים שמשמשים אוכלוסיות "חלשות יותר" בשכונה הן דירות להשכרה - בעיקר דירות סטודיו שנרכשו להשקעה, ברובן בידי תושבים מאזורים אחרים בארץ. רוב דירות הסטודיו הללו מושכרות לצעירים שהם בעצמם בנים למשפחות המבוססות ביותר בעיר. אולם אלה היוצאים מהכלל ברובע.
זוהרו של רובע ט"ו הועם במידת מה בארבע השנים האחרונות עקב החלטת העירייה לפתח סביבו שני רבעים נוספים - ט"ז וי"ז, שכוללים גם הם שילוב מאוזן של בנייה צמודת קרקע במבנים דו־משפחתיים רבים, לצד בנייה רוויה לא גבוהה בעיקר של בנייני 5-4 קומות.
באשדוד מעריכים כי בשנים הקרובות ישוב רובע ט"ו ויתחזק לאור השלמת האכלוס הקרוב של שני הרבעים החדשים, לצד העובדה שבעיר כמעט לא צפויה בנייה חדשה בעשור הקרוב - להוציא פעילות בנייה במתחם הסיטי ובמרינה היקרים בהרבה.