כספי חברת פרזות יועברו לסיוע לפרויקטי דיור בירושלים
משרד האוצר ועיריית ירושלים הכינו תוכנית לחלוקת הכספים שנשארו בקופת חברת השיכון, בסך 120 מיליון שקל. הכספים הוקפאו במשך שנים לאחר שהוחלט על פירוקה
לאחר למעלה מחמש שנים בהן הוקפאו כספי חברת השיכון פרזות ירושלים, הנמצאת בהליכי פירוק, הגיעו עיריית ירושלים, משרד השיכון ומשרד האוצר להסכמה והכינו תוכנית עבודה לחלוקת הכספים שנשארו בקופת החברה, בסך של 120 מיליון שקל.
על פי המתווה שסוכם, יחולקו הכספים בקופת החברה
חברת פרזות ירושלים הוקמה ב-1961 ונמצאת בבעלות ממשלת ישראל (72%) ועיריית ירושלים (28%). בשנת 2009 התקבלה ההחלטה על סגירת החברה במטרה למנוע כפילות בעבודתן של חברת עמידר וחברת פרזות.
פרזות אינה החברה המשכנת היחידה שמדיניות האוצר מעודדת את פירוקה. מדיניות האוצר ורשות החברות הממשלתית תומכת בפירוק כל החברות המעורבות בבעלות משותפת של המדינה וצדדים שלישיים (בדרך כלל רשויות מקומיות).
בעיריית ירושלים אבישרו בגאווה על המהלך והכריזו על כך ששחרור הכספים יעזור לעשרת אלפים נזקקים. ראש העיר, ניר ברקת, אף ציין כי ההחלטה מהווה בשורה אמיתית לתושבים, ותאפשר לצמצם את הפערים ולהגדיל את המענים הקיימים למשפחות חסרות הדיור תושבות ירושלים.
למרות הכרזות אלה, יש מי שאינו רואה במהלך שמירה על האינטרס הציבורי. חבר הכנסת לשעבר רן כהן ,שיזם את חוק הדיור הציבור, מסר ל"כלכליסט": מדובר בפשע כלפי המחוקק ופשע כלפי החוק. "בחוק הדיור הציבורי נקבע כי כל הכסף צריך לשמש לבניית ורכישת דירות נוספות למטרת דיור ציבורי. לפי החוק לפחות 75% מהכסף שנכנס לקופת החברות המשכנות צריך לשמש במטרה זו מהסיבה הפשוטה: יש היום אלפי משפחות שמחכות לקורת גג. הכסף לתחזוקה של דירות מוזנחות היה צריך להגיע מהאוצר ולא מהקופה של פרזות. מזה 13 שנה שהאוצר מעוניין לפרק את אחיזת השלטון המקומי מהדיור הציבורי. במדינת ישראל החברתית בשנות ה-50 דאגו שלרשויות המקומיות תהיה יכולת לשמור על תחום הדיור הציבורי. היום המצב הוא שהסמכויות נלקחות מהרשויות המקומיות, עמידר נמצאת בשליטה טוטאלית של הממשלה, האוצר הוא העריץ היחידי שמחליט בנושא ואין מי שידאג לחלשים לקורת גג".