$
נדל

יו"ר קרן פייר: "אם המדינה רוצה להוריד את מחירי הדיור - שתתן פטור לשנה ממע"מ"

לדבריו של שלמה גרופמן, צעדי הממשלה להורדת המחירים אינם מסייעים לזוגות צעירים, ופוגעים ביהודים שמעוניינים לרכוש דירות בישראל

"אני לא מבין את הממשלה. מתוך הרצון להוריד מחירי דירות לזוגות צעירים, יוצרים פה רושם שכל ענף הנדל"ן לא בריא וזה פוגע בענף כולו", כך אמר הבעלים והיו"ר המשותף של קרן פייר, שלמה גרופמן, ל"כלכליסט". גרופמן הציע לנקוט בצעדים אחרים על מנת להוריד את מחירי הדירות, דוגמת פטור ממע"מ
והגדלת מספר העובדים הזרים בענף.

 

גרופמן, יזם ותיק שכיהן בעבר במגוון תפקידים בכירים בשוק הנדל"ן, בהם מנכ"ל אפריקה ישראל השקעות ומשנה למנכ"ל בנק לאומי, אמר את הדברים על רקע כניסתו לתוקף של חוק מיסוי המקרקעין שעבר בכנסת בסוף השבוע האחרון,  ומטרתו הורדת מחירי הדירות על ידי הוצאת המשקיעים משוק הנדל"ן. "זה פוגע גם במניות נדל"ן וגם בקרנות נדל"ן. יצרו פה פאניקה סביב המילה בועה, שאני לא אוהב אותה, ובטח לא חושב שהיא קיימת", אמר גרופמן.

 

עוד אמר גרופמן כי אינו מאמין שחוקי המיסוי החדשים ייטיבו עם הזוגות הצעירים ועם יכולתם לרכוש דירה, ולדעתו פעולה זו עתידה ליצור קשיים שעלולים להרתיע את תושבי החוץ מלהגיע לישראל ולקנות בה דירות. "יש יהודים רבים בעולם שרוצים לרכוש כאן דירות לילדים ולנכדים שלהם. עבור חלק מהקהילות קניית דירה בישראל היא מעין פוליסת ביטוח, עבור אחרים רכישת דירה מובילה אפילו לעלייה לארץ. ההצהרות האלה של הממשלה פוגעות במומנט הציוני. נוצר מצב שממש מנסים לפגוע ביהודים שמעוניינים לקנות דירות בישראל".

 

"עם זאת, מי שבודק בפועל מבין שמדובר בהרתעה בלבד. העלאת מס הרכישה מהווה תוספת של כ-50 אלף שקל בממוצע לדירה למי שכבר מחזיק דירה. אני לא חושב שלאיתותים האלה מהממשלה יהיה אפקט של פגיעה ישירה בכמות הרוכשים, בגלל שבמקביל הגיעו הפרמטרים על הצמיחה המוגדלת, ולרוכשי החוץ  יש מספיק מדדים שמצביעים על כלכה חזקה ויציבה בישראל".

 

לדבריו של גרופמן, "המדינה צריכה להוריד מס על דירות ולא להפך. היום 40% ממחיר הדירה הוא פועל יוצא של מסים שונים: מס רכישה על הקרקע, מס שבח, מס על המלט והברזל, מע"מ, מס רכישה על הדירה. אם המדינה רוצה להוריד את מחירי הדירות שתתן פטור לשנה ממע"מ ושתדאג להוסיף עוד עובדים זרים לענף הבנייה. בסופו של דבר פועלים בשוק חוקי ההיצע והביקוש. יש היום מלאי דירות שמספיק לארבעה חודשים, אין מספיק ידיים עובדות. מינהל מקרקעי ישראל ומשרד השיכון והבינוי מוציאים מכרזים לקרקעות לא מתוכננות, כמו למשל בראש העין ובבית שמש. אלו קרקעות שיהיו מתוכננות אולי בעוד שלש או ארבע שנים. יש דרכים להוריד מחירים, אבל המשלה מתעסקת בדברים אחרים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x