המאבק במתחם ליבר הגיע לקצו: עתירת עמותת התושבים בנווה צדק נדחתה
בית המשפט דחה את עתירת עמותת התושבים למען נווה צדק נגד הקמת מגדל מגורים בין השכונה לפלורנטין, וחייב אותה בתשלום הוצאות של 100 אלף שקל
עמותת התושבים למען נווה צדק, המנהלת מאבק נגד המגדלים הנבנים והעתידים להיבנות סביב השכונה, נחלה אתמול כישלון ראשון בבית המשפט.
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה אתמול על הסף את עתירת העמותה, שהוגשה בספטמבר, נגד התוכנית להקמת מגדל מגורים בגובה 26 קומות במתחם ליבר
מודריק אף קבע כי העמותה תשלם הוצאות בסכום כולל של 100 אלף שקל, שיתחלקו באופן שווה בין המועצה הארצית לתכנון ובנייה, הוועדה המקומית, חברת אינטרקולוני טאוורס בעלת הקרקע, וחברת ליבר טאוור אשר נמצאת בימים אלה בתהליכי רכישת הקרקע.
התנגדות התושבים המיוצגים על ידי העו"ד און צוק היתה על רקע שינוי ייעודו של המגדל, ממגדל משרדים למגדל מגורים. התושבים טענו כי תשתיות התחבורה, החניה והחינוך הסובבות את המגדל אינן הולמות כניסה של משפחות נוספות. כמו כן הם דרשו מוועדות התכנון והבנייה לעצור את התוכנית הנוכחית, ולתכנן במקומה תוכנית חדשה שתיתן מענה לצורכי התושבים בשכונה מבלי לפגוע באיכות חייהם.
משיחות שערך "כלכליסט" עם חברת אינטרקולוני המיוצגת על ידי עו"ד צבי שוב וגלית קיט, עלה כי לפני כמה חודשים נחתם הסכם אופציה בין חברת אינטרקולוני לחברת ליבר טאוורס על מכירת הקרקע תמורת 200 מיליון שקל. להסכם האופציה הוכנס סעיף הארכה תמורת 3 מיליון שקל. לדברי עו"ד אלי וילצ'ק המייצג את חברת ליבר טאוור, החברה אף שילמה את הקנס והיתה צפויה לשלם קנס נוסף בסך 7 מיליון שקל - אילו חל עיכוב בבירור העתירה.
עו"ד שוב מסר ל"כלכליסט" כי בית המשפט קיבל החלטה אמיצה, והצליח להבין שהנזקים שנגרמו וייגרמו בעקבות קבלת העתירה עלולים להיות חמורים. מעו"ד צוק נמסר כי דחיית העתירה, ובכלל זה פסיקת ההוצאות הקיצונית תמוהה, בייחוד נוכח העובדה כי מדובר במהלך ציבורי שאותו מובילה עמותה שהיא גוף ציבורי.