$
נדל

השמאי הממשלתי הראשי: מחירי הדירות עלו ב-2.4% ברבעון השלישי

עליית המחירים החדה ביותר נרשמה באשקלון - שם עלו מחירי הדירות ב-7% לעומת הרבעון השני. בתל אביב לעומת זאת המחירים קפאו. ירידות מחירים קלות נרשמו בהרצליה ובפתח תקוה. השמאי: יש מלאי נמוך של דירות בלתי מכורות

מחירי הדירות המשיכו לטפס גם ברבעון השלישי של השנה. לפי נתוני השמאי הממשלתי הראשי, שסקר 4,650 עסקאות של דירות 4 חדרים ב-16 ערים בישראל, השינוי הממוצע במחירים עמד על 2.4% לעומת הרבעון השני של השנה.

 

עליית המחירים הגבוה ביותר בין הרבעון השני לרבעון השלישי של השנה

נרשמה בעיר אשקלון. לפי הסקירה, מחירה של דירת 4 חדרים ממוצעת באשקלון ברבעון השני עמד על כ-678 אלף שקל, בעוד שברבעון השלישי עמד מחיר אותה דירה על כ-727 אלף שקל, שינוי המשקף עלייה של כ-7%.

 

מהסקירה עולה, כי בחלק מהערים שסקר משרד השמאי הממשלתי חלו עליות, בעוד שבערים אחרות נרשמה התייצבות מחירים. בנהריה, למשל, מחירה של דירה ממוצעת ברבעון השני עמד על כ-772 אלף שקל, בעוד שברבעון השלישי עלה מחיר אותה הדירה ל-822 אלף שקל - שינוי המשקף עלייה של כ-6%. בחדרה נמצא כי מחיר דירה ממוצעת עמד על כ-830 אלף שקל ברבעון השני ו-874 אלף שקל ברבעון השלישי  - עלייה של כ-5%.

 

בראשון לציון נרשמה עלייה בשיעור של כ-4%. באילת, אשדוד, חולון, מודיעין ורחובות נרשמו עליות בשיעור של 3%. בחיפה מדובר בשיעור של כ-2%.

 

בתל אביב, לעומת זאת, לא נרשם כל שינוי במחירי הדירות ומחירה של דירת 4 חדרים ממוצעת עמד על כ-2.3 מיליון שקל ברבעון השני ונשאר כך גם ברבעון השלישי. הערים הבודדות בהן נרשמו ירידות מחירים בשיעור 1% הן פתח תקווה והרצליה. 

  

ההסבר של יצחקי למגמות שינויי המחירים שנצפו הוא מלאי נמוך של דירות בלתי מכורות, העומד היום על כ-13.5 אלף דירות בלבד. משתנים נוספים שמציין יצחקי כמשפיעים על המחירים הם: תנודתיות בשער החליפין של השקל מול הדולר האמריקאי, ציפיות לאינפלציה אשר מגבירות את הרצון להשקיע בנכסים ריאליים ושינויים בסטנדרט הבנייה שמעלים את מחירי הדירות.

 

מאידך, מציין יצחקי פועלים כוחות אחרים בעלי השפעה מנוגדת כמו ציפיות להמשך עלייה בשער הריבית וציפיות לנקיטת צעדים להורדת המחירים מצד הממשלה, אם כי על פי מסקנותיו "נראה כי השפעתם של גורמים אלה חלשה ביחס להשפעת נתון ההיצע".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x