חנויות דבנהמס, בריטניה: סיבוב מהיר ומדויק בזמן משבר הנדל"ן
חצי שנה לאחר שרכשה שש חנויות שהושכרו לרשת דבנהמס, מכרה אותן רבד ברווח מרשים
חברה: רבד
בעל שליטה: יגאל אהובי (73.6%)
תשואה: 40% (בחישוב שנתי)
אמנם זה מה שקרה בסופו של דבר, ואיש לא מצטער על כך, אך בעיקרון רבד כלל לא התכוונה לעשות סיבוב מהיר. ב־2009 היא השתתפה בעסקה לרכישת שש חנויות בבריטניה, המושכרות לרשת בתי הכלבו דבנהמס, תמורת 64 מיליון ליש"ט. חלקה בעסקה היה 25%, כלומר 16 מיליון ליש"ט, שהיו שווים אז 97 מיליון שקל.
העסקה נראתה הגיונית בהתבוננות ארוכת טווח: דבנהמס נחשבת לרשת ולשוכרת איכותית, ודאי שלטווח ארוך, עם 153 חנויות בבריטניה ואירלנד ומחזור של 2.34 מיליארד ליש"ט ב־2009. החנויות הושכרו לרשת עד 2034 בלי אופציית יציאה מוקדמת, והניבו שכר דירה שנתי של 5.3 מיליון ליש"ט, עם מנגנון התייקרות קבוע שהעלה אותו מדי שנה ב־2.5%–3% בממוצע. למרות הפוטנציאל הרב, ברבד לא סירבו להזדמנות, וחצי שנה לאחר הרכישה שש החנויות כבר נמכרו ברווח מרשים.
מטורונטו ועד תלמי מנשה: 25 עסקאות הנדל"ן הטובות ביותר
בדו"חות 2009 רבד הציגה את תרומת החנויות (תזרים תפעולי של 2.73 מיליון שקל ותשואה של 8.22%), ובאותה נשימה דיווחה על המימוש: מכירת החנויות תמורת 73 מיליון ליש"ט. חלקה של רבד בעסקה עמד על 18.2 מיליון ליש"ט. מכך יש לגרוע את חלקה בהלוואה ובעלויות העסקה, אך להוסיף את הפיקדון שהעמידה, עוד 5.4 מיליון ליש"ט, להבטחת תשלום מס עתידי. בזמן שחלף רבד גם נהנתה מדמי שכירות של 290 אלף ליש"ט ומדיבידנד של 2.2 מיליון ליש"ט.
בתוך חצי שנה קיבלה רבד תשואה של כ־40% (בחישוב שנתי) על ההון שהשקיעה ברשת החנויות. שיעור התשואה הסופית אינו ידוע, כיוון שההתחשבנות והחזר הפיקדון טרם הושלמו. זו היתה הזדמנות שנוצלה היטב: קנייה באחת מנקודות השפל של המשבר, ומכה חדה ומהירה על הברזל החם כשהשוק התאושש וכשהונחה על השולחן הצעה אטרקטיבית.