$
נדל

אלקטרה ובסט זכו במכרז הבנייה של איצטדיון סמי עופר בחיפה

הצעת הקבוצה הזוכה עמדה על 138.6 מיליון שקל והיתה נמוכה ב-75 אלף שקל מההצעת חברת סולל בונה. תאריך סיום הפרויקט מתוכנן לסוף מרץ 2013

שי פאוזנר 13:1901.08.10

קבוצה המורכבת מחברת אלקטרה בנייה, בשליטת משפחת זלקינד וחברת ב.ס.ט ייזום של בדיע טנוס מנצרת היא הזוכה במכרז לביצוע עבודות הבטון ועבודות הגמר של פרויקט אצטדיון סמי עופר בדרום העיר.

 

לאחר סבב של מיונים וקבלת הצעות נערך הבוקר שלב ההתמחרות של המחיר הסופי. הקבוצה הוכרזה כזוכה לאחר פתיחת מעטפות המכרז ובדיקת ההצעות. הצעת הקבוצה הזוכה עמדה על 138.6 מיליון שקל והיתה נמוכה ב-75 אלף שקל מההצעת הבאה בתור, שהיתה של חברת סולל בונה.

 

חברת "האצטדיון הבינ"ל חיפה", חברה בת של החברה הכלכלית בבעלות עיריית חיפה, ערכה את המכרז לבחירת הקבלן הראשי. במידה ותאריך סיום הפרויקט יהיה קודם לתאריך המוסכם במכרז, שהינו סוף מרץ 2013, יזכה הקבלן בבונוסים.

 

העבודה בשלב זה של הקמת פרויקט כוללת מספר רב של חלקים טרומיים, לרבות כל היציעים. החברה הזוכה תיערך להקמת מפעל לבנייה טרומית באתר האצטדיון עצמו, כדי לחסוך בעלויות שינוע וכדי שלא להכביד על תנועת כלי הרכב באזור. לאחר סיום עבודות הכשרת הקרקע, תתבצע באתר עבודת החדרת כלונסאות שישמשו לייצוב המבנה האדיר של האצטדיון. חברת "הקודחים שבת" תחדיר לקרקע כ- 1,500 כלונסאות בעלות של כ-13 מיליון שקל. המכרז הבא הצפוי לתחילת ספטמבר הוא המכרז להקמת הגג הייחודי כולל החיפויים.

 

כפי שחשף "כלכליסט", שלוש קבוצות נותרו בקו הגמר של המכרז שהתפרסם לפני כשנתיים, ביולי 2007 - הקבוצה הזוכה של אלקטרה בנייה וב.ס.ט, קבוצה של סולל בונה בבעלות שיכון ובינוי שבשליטת משפחת אריסון; וקבוצה של מנרב שבשליטת אברהם קוזניצקי ודניה סיבוס שבשליטת אפריקה ישראל, של לב לבייב. ההשקעה בפרויקט כולו עתידה לעמוד על כ־400 מיליון שקל.

 

בינואר האחרון, 11 קבוצות רכשו את מסמכי המכרז, שנחשב לאחד הגדולים בשנים האחרונות בשוק הבנייה הציבורית בישראל. בין אלה שהוזכרו אז היו גם א.דורי, אשטרום, קל בניין, אהרונסון ושפיר הנדסה. המכרז פורסם על ידי חברת האצטדיון הבינלאומי חיפה, חברה־בת של החברה הכלכלית של עיריית חיפה. אצטדיון סמי עופר יכלול 32 אלף מושבים מקורים, תאי צפייה ומועדוני אוהדים. תכנון הפרויקט כולל פרטים כמו קירבת הצופים למגרש, מרווח הרגליים ביציעים, רוחב המושב, זוויות ראייה אופטימליות לצופים, פיזור הרמקולים, מספר תאי השירותים לנשים ולגברים, גישה ומושבים לנכים, חדרי שופטים, מערכות ניקוז ומחזור המים, קירוי אקוסטי ועוד.

 

גם בתחום הירוק נכללו במכרז לא מעט דרישות - כמו שימוש במערכות המתקדמות ביותר למחזור וחסכון בצריכת מים. תכנון ארכיטקטוני בעל אקוסטיקה ייחודית ומערכות כריזה מתקדמות המונעות רעשים סביבתיים. הצבת תשתיות בעלות בידוד תרמי ושימוש במערכות לבקרת צריכת האנרגיה ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x