חבס, תדהר, מגדל, רוגובין ובריטיש פרשו מהתחרות על השוק הסיטונאי
ככל הנראה: בשל החלטת המוכרים לחלק את המתחם לשלושה חלקים שיימכרו בנפרד, בחרה הקבוצה הפורשת לוותר. המתמודדות כעת: קבוצה בראשות אריסון ואלוביץ', וקבוצת גינדי
קבוצתם של משפחת חבס, חברת תדהר, חברת הביטוח מגדל, חברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראלוקבוצת רוגובין, פורשת ממכרז השוק הסיטונאי בתל אביב. הקבוצה, שהיתה אחת משלוש הקבוצות המתמודדות בהליך מכירת מתחם השוק הסיטונאי, הודיעה היום (ה') לנציגות הישראלית של סיטיגרופ, המנהלת את ההליך עבור בעלות הקרקע, כי החליטה לפרוש מהתחרות על המתחם הנחשב לאחד מהיקרים בעיר.
לצד הקבוצה הפורשת ניגשו למכרז עוד שתי קבוצות: האחת של שיכון ובינוי-אביבמקבוצת שרי אריסון, יחד עם יורוקום נדל"ן של שאול אלוביץ' וקנדה ישראל של ברק רוזן ואסי טוכמאייר, והשנייה קבוצה של האחים משה ויגאל גינדי יחד עם חברת גינדי השקעות.
ההערכה בשוק היא כי עם היוודע ההחלטה של המוכרים לחלק את המתחם לשלושה חלקים שיימכרו בנפרד, בחרה הקבוצה הפורשת לוותר על העניין מאחר ומלכתחילה קבעו ביניהם חבריה כי יקנו את המתחם כולו. יש בכך אולי לרמוז על כך שישנה סבירות גדולה כי יותר מקבוצה אחת תרכוש את המתחם.
הבוקר פורסם ב"כלכליסט" כי הקבוצה שנראית כעת כמובילה בתחרות על המתחם היא קבוצתם של אריסון, אלוביץ', רוזן וטוכמאייר. על פי ההערכה בשוק, הציעו חבריה סכום שממנו עולה שווי של 2.2 מיליארד שקל לשטח שיימכר.
סיטיגרופ, שמנהלת את ההליך שאיננו מכרז אלא הליך מורכב שכולל אפשרות להתדיין עם כל מציע בנפרד עד למיקסום המחיר, פירסם הבוקר מכתב למשתתפים בו נקבע תאריך ה-31 לדצמבר הנוכחי כתאריך סופי להגשת הצעות. כמו כן, לראשונה אישר סיטי כי המתחם שיימכר יחולק לשלושה חלקים: השטח המרקמי (איזור הבניינים הנמוכים), ששטחו 85 אלף מ"ר, השטח להקמת הקניון (33 אלף מ"ר) ומגרש מספר 6 שעליו יוקם מגדל אחד (14 אלף מ"ר). עוד החליטו המוכרים כי מי שיציע את ההצעה הגבוהה ביותר יקבל תקופת בלעדיות של 21 יום, עם אופציה להארכתה ל-60 יום לפי החלטת המוכרים, עד לתשלום בפועל.
מתחם השוק הסיטונאי נמצא בבעלות עיריית תל אביב, תנובה ובעלי מניות פרטיים.