פרסום ראשון: שר הביטחון ומנכ"ל משרדו להתאחדות הקבלנים: סופית - מכרז עיר הבה"דים יהיה מכרז BOT אחד
הקבלנים ומשרד הביטחון הסכימו על הקמת ועדה משותפת, שתפעל למקסם את היקף העבודה שיספק הזוכה במכרז לקבלני משנה רבים ככל שניתן
שר הביטחון אהוד ברק, ומנכ"ל משרד הביטחון פנחס בוכריס נפגשו הבוקר עם נשיא התאחדות הקבלנים, ניסים בובליל, לדיון בנושא דרישת ההתאחדות לפרק את מכרז המיליארדים המתוכנן להקמת ותפעול קריית ההדרכה (עיר הבהד"ים) של צה"ל בדרום, למכרזי משנה קטנים.
בפגישה הבהירו השר ומנכ"ל
ברק ובוכריס הסבירו לבובליל, כי האפשרויות בעניין זה הן לקיים את המכרז במתכונת המתוכננת הזו, או לוותר עליו לחלוטין. זאת, הסבירו במשרד הביטחון, בשל העובדה שמשרד האוצר לא מוכן לממן את הפרויקט במסגרת מכרזית שונה - מאחר ואין לו תקציב שיופנה לשם כך.
בפגישה הסכימו הצדדים להקים יחד ועדה משותפת שתפעל להבטיח כי למרות שקבלן בודד יזכה במכרז, יאפשר הפרויקט אספקת עבודה בהיקפים גדולים לקבלני משנה רבים. נשיא התאחדות הקבלנים מסר בתגובה כי נושאי הפגישה עם שר הביטחון עדיין נלמדים על ידי ההתאחדות. "אנו בהתאחדות הקבלנים מאמינים כי מכרז עיר הבה"דים, שהינו אחד מהמכרזים הגדולים ביותר שיצאו לעבודה בדרום הארץ בשנים האחרונות, חייב לצאת בצורה כזו שתספק עבודה ופרנסה לקבלני ותושבי הדרום".
בכיר במשרד הביטחון מסר, כי ההחלטה לבצע את המכרז בשיטת BOT נובעת מרצון לספק עבודה לרבים מתושבי האיזור לאורך שנים ארוכות. זאת בניגוד לאפשרות בה המכרז יכלול רק את הקמת המחנה הענק בשיטת מכרז בנייה סטנדרטית ללא הצורך להפעיל אותו שנים ארוכות.
נזכיר כי בחודש שעבר דיווח משרד הביטחון כי כל חמש הקבוצות שהגישו מועמדות למכרז עברו לשלב הבא במכרז פרויקט הקמת עיר הבה"דים: קבוצת אפריקה ישראל עם אלקטרה, קבוצת שפיר הנדסה, קבוצה של חברת א. דורי עם מבני תעשיה ואלטל, קבוצה של אשטרום עם שיכון ובינוי, וקבוצה שבה חברות קונצרן תשתיות הביטחון הבריטי G4S ומנרב אחזקות.
ועדת המכרזים של משרד הביטחון לפרויקט קריית ההדרכה של צה"ל בנגב אישרה את רשימת המתמודדים שעברו את שלב המיון המוקדם ויוכלו להתמודד בשלב ה־RFP (הגשת הצעות המחיר) במכרז הענק, שכולל הקמת והפעלת הבסיס הענקי שיחליף בעיקר את בסיס הצבא בצריפין.
הפרויקט יוקם ויופעל בשיטת PPP, שבה הזכיין יתכנן, יקים, יתפעל ויתחזק את הבסיס ששטחו עתיד להגיע ל־250 אלף מ"ר. הזוכה יפעיל את המתחם לאורך 15-20 שנה (זמן שייקבע סופית לאחר קבלת ההצעות), תמורת סכום שמוערך ביותר מ־20 מיליארד שקל עם עלות ההקמה. שלב ה־RFP (הזמנת הצעות ספציפיות) במכרז, עתיד להתפרסם עד סוף 2009.
לקריית ההדרכה של צה"ל בנגב יועברו כל בסיסי ההדרכה ממרכז הארץ המכשירים את תומכי הלחימה בצה"ל בתחומי הרפואה, לוגיסטיקה, חימוש, משאבי אנוש, תיאום וקישור, משטרה צבאית, חינוך ותקשוב.
קריית ההדרכה תכשיר מדי שנה 90 אלף חיילים למקצועות תומכי הלחימה, וישהו בה באופן קבוע כ־11 אלף חיילים ואנשי סגל.