קק"ל אישרה את חילופי הקרקעות עם ממ"י; המתנגדים טוענים: התבלבלנו בהצבעה
האסיפה אישרה את חילופי הקרקעות ברוב דחוק לאחר שמוקדם יותר דחה בית המשפט עתירה למנוע את אישור הסוגיה. אחת מחברות המועצה טוענת כי התבלבלה בהצבעה ודורשת ספירה חוזרת של הקולות
האסיפה הכללית של קק"ל אישרה בצהריים (ג') ברוב דחוק את חילופי הקרקעות עם המינהל. 62 חברי האסיפה הצביעו בעד, 55 התנגדו ו-13 נמנעו. לאחר מתן התוצאות טענה סופיה דיאמנט, ראש סיעת קדימה, כי התבלבלה בהצבעה. דיאמנט הייתה מיופת כוח בהצבעה עבור 13 חברי אסיפה נוספים, ולדבריה הצביעה
מוקדם יותר היום דחה בית המשפט המחוזי בירושלים עתירה למנוע את אישור חילופי הקרקעות על ידי האסיפה הכללית. את העתירה הגישו שורת גופים שהתנגדו לחילופים, ביניהם תנועת הדרור ישראל, השומר הצעיר, מחנות עולים, הזרם השיתופי, המטה הסוציאל דמוקרטי, הנוער העובד והלומד, מכון שיטים, חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי והתנועה לשמירת אדמות הלאום.
"דירקטוריון קק"ל הפקיר את תפקידו כשומר על אדמות הלאום והמדינה", כך אומר אורי מתוקי, דובר המטה למאבק נגד הפרטת קרקעות ישראל. "מהלך זה הוא צעד ראשון ביישום התוכנית המסוכנת של הפרטת אדמות המדינה".
ההסכם שכבר אושר בחודש מאי על ידי דירקטוריון קק"ל קובע כי קרקעות קק"ל עירוניות בנויות ומהוונות יועברו לבעלות המדינה. חילופים אלה יאפשרו העברה של בעלות מלאה לידיהם של כ-200 אלף חוכרים המתגוררים בבנייה רוויה (דירות) ולכ-90 אלף חוכרים בבנייה נמוכה. בתמורה לכך קק"ל תקבל לידיה קרקעות בנגב ובגליל. עוד קובע ההסכם כי קק"ל לא תהיה מעורבת ישירות בעסקאות למכירת קרקעות ככל שאלה יתקיימו בעתיד.
בשבוע שעבר אישרה את ההסכם הנהלת ההסתדרות הציונית, שהיא הגוף העליון של המוסדות הלאומיים שקק"ל היא זרוע הביצוע שלה. אחרי שתי דחיות התכנסה האסיפה הכללית ביום חמישי האחרון לאישור ההסכם. בתום דיון שנמשך ארבע שעות הוחלט לדחות את ההכרעה ולאפשר ל-180 חברי האסיפה הצבעה חשאית.
אפי שטנצלר, יו"ר קק"ל אמר כי "הסכם מבטיח שקק"ל תשאר לעד חיה וקיימת. קק"ל תמשיך לשווק קרקעות ובנוסף היא תקבל 20 אלף דונם בנגב. ההסכם מאפשר לנו קבלה של קרקעות פנויות שאנחנו בחרנו ואותם נפתח".
ח"כ שלי יחימוביץ: "קק"ל מעלה בתפקידה ההסטורי. ההחלטה הנה רמיסה של הערך הלאומי והסביבתי".