$
נדל

הצעת חוק: סמכויות נרחבות לרשות לפיתוח הנגב בהקמת והכשרת חוות בודדים בנגב

עפ"י ההצעה של ח"כ ישראל חסון, תוכל הרשות לקבוע כללים להכרה במיזם חקלאי-תיירותי בנגב, להכיר במיזמים קיימים ואף להמליץ למינהל מקרקעי ישראל על הקצאת קרקעות ליזמים

דותן לוי 22:1901.03.09

הצעת חוק חדשה של ח"כ ישראל חסון צפויה, אם תתקבל, לסייע להקמת חוות בודדים חדשות בנגב ולהכשיר את הקרקע עבור החוות הקיימות.

 

ההצעה נולדה בעקבות הליכי הבירוקרטיה הבלתי-סופיים, אליהם נדרשים היזמים המבקשים להקים מיזם חקלאי-תיירותי. אלה נתקלים בצורך בתיאום רב בין

גורמים ממשלתיים וציבוריים שונים, ללא יד מכוונת - עובדה אשר גורמת להרתעת יזמים פוטנציאליים מלהשקיע ממרצם ומכספם בפיתוח הנגב. זאת, כמובן, בנוסף לקשיים האובייקטיביים הכרוכים בפיתוחו של הנגב ובכלל זה, תנאי מזג האוויר הקשים והריחוק ממרכזי ישוב.

 

הצעת החוק מסמיכה את הרשות לפיתוח הנגב לקבוע כללים ואמות מידה להכרה במיזם חקלאי-תיירותי, שבמסגרתו ייעשה שימוש במקרקעין בנגב לצורכי חקלאות ותיירות ובמקביל - למגורי המחזיק באותם מקרקעין. עוד מוצע, כי הרשות לפיתוח הנגב תמליץ בפני מינהל מקרקעי ישראל, על הקצאת מקרקעין לצורך הקמת מיזם שכזה.

 

בנוגע למיזמים הקיימים, מציע ח"כ חסון לקבוע הוראות מעבר מיוחדות, שתאפשרנה את המשך ישיבתם בקרקע. בהתאם לכך, תוסמך הרשות לפיתוח הנגב להכיר במיזמים חקלאיים-תיירותיים קיימים ובעליהם יוכלו לבקש מהמינהל להעניק להם זכויות במקרקעין, לצורך המשך ניהול המיזמים. המינהל יעניק את הזכויות ללא מכרז, למי שקיבל הכרה מהרשות לפיתוח הנגב, אך תוך מתן משקל להסתמכות בעלי מיזמים אלו על החלטות ופעולות רשויות המדינה.

 

חסון, מיוזמי חוק "שי דרומי" ומתומכי מאבק חוות הבודדים, ציין כי "ממשלות ישראל לדורותיהן והמועצה הארצית לתכנון ובנייה הכירו בצורך לקדם ולעודד את פיתוחם של מיזמים חקלאיים-תיירותיים בנגב, אך בפועל לא נעשה דבר. כולי תקווה שהצעת החוק תביא לקץ 'בדידותם' של בעלי חוות הבודדים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x