למרות פרסקו של קאראווג'ו, לא נמצא קונה לווילה ברומא שהוצעה במחיר 470 מיליון יורו
למרות פרסקו של קאראווג'ו, לא נמצא קונה לווילה ברומא שהוצעה במחיר 470 מיליון יורו
וילה אורורה ברומא, שבה נמצא ציור הקיר היחיד של האמן ששרד, אמורה היתה להיות הנכס היקר ביותר בעולם שנמכר, אך לא התקבלו הצעות במכירה הפומבית. באפריל היא תוצע ב"הוזלה" של 20%
וילה ברומא, שבה נמצא ציור הקיר היחיד של האמן קאראווג'ו, ששרד את השנים, לא הצליחה להימכר במכירה פומבית. וילה אורורה עומדת במרכז קרב משפטי בין הדיירת הנוכחית – הנסיכה ילידת ארה"ב ריטה בונקומפני לודוביסי - לבין בניה החורגים.
הווילה, שהועמדה למכירה במחיר התחלתי של 471 מיליון יורו, היתה צפויה להיהפך לנכס היקר ביותר שנמכר אי פעם, אך לא משכה הצעות כלשהן. ניסיון נוסף למכור אותה צפוי באפריל, אז ייחתך מחירה ב-20%.
מוקד המשיכה העיקרי מקרב האוצרות הרבים בווילה בת ששת המפלסים הוא פרסקו של האמן שחי במאות ה-16 וה-17 מיכלאנג'לו מריסי, הידוע יותר כקאראווג'ו. ציור השמן, שכולל עירום, מתאר את האלים יופיטר, נפטון ופלוטו, ובמרכזו מצויר העולם. האמן צייר את האלים, על פי מקורות היסטוריים, בהתבסס על עצמו.
מדובר בציור הקיר היחיד בעולם של קאראווג'ו, ושוויו מוערך ב-310 מיליון יורו. הוא צויר ב-1597, לאחר שבעליה הראשונים של הווילה הזמין אותו עבור חדר האלכימיה שלו. הציור התגלה רק בשנות השישים של המאה ה-20.
שמה של הווילה, לעומת זאת, נגזר מיצירה אחרת שנמצאת בה, ציור קיר של אמן הבארוק האיטלקי ג'ובאני פרנצ'סקו ברביירי, הידוע יותר כגרניקו. מצוירת בו אלת השחר אורורה על המרכבה שלה.
שוחרי אמנות דורשים מממשלת איטליה להתערב ולרכוש את הווילה, כדי שאוצרותיה התרבותיים הרבים יונגשו לציבור הרחב. יותר מ-38 אלף איש חתמו על עצומה שקוראת למדינה להתערב. החוק האיטלקי אכן מאפשר למדינה לרכוש את הנכס, אך רק לאחר שהתקיימה מכירה פומבית - ותמורת אותו מחיר.
עם זאת, ולמרות המחיר שיופחת במכירה הפומבית הבאה, ספק אם ממשלת איטליה תקצה את המשאבים הנדרשים לרכישת הווילה. מי שירכוש אותה, בסופו של דבר, יקבל לידיו אוסף יוצא דופן של פריטים היסטוריים, כולל מכתבים שכתבה מארי אנטואנט, ופסל של מיכלאנג'לו בחצר. המלכוד הוא שהקונה העתידי יצטרך גם להתחייב להשקעה של 11 מיליון יורו בשיפוץ הנכס.