סגור
סניף בנק לאומי חריש
בנק לאומי (צילום: Igal Vaisman / Shutterstock.com)

פרסום ראשון
בנק לאומי מבקש כינוס נכסים לחברת "איחוד יסודות בניה"

הקושי בהגעת עובדים לאתרי הבנייה: הבנק טוען כי לחברה, שנוסדה לפני 30 שנה, התחייבויות כלפיו בסכום של 25 מיליון שקל; ביהמ"ש נעתר היום לבקשת הבנק ומינה כונס נכסים ארעי עד לדיון שנקבע ביום ראשון, על מנת שיבטיח את נכסי החברה

בנק לאומי הגיש אתמול (ג') בקשה למנות כונס נכסים על נכסי חברת הנדל"ן הוותיקה "איחוד יסודות בניה" מירושלים. זאת בטענה להתחייבויות וחוב של כ-25 מיליון שקל לבנק.
הבנק טוען, באמצעות עו"ד מיכל ויסמן ממשרד בניהו לאבל, כי מדובר בחברה ותיקה בירושלים המבצעת לטענת הבנק פרויקטים של בנייה בעיקר עבור מוסדות כגון החברה למשק וכלכלה (משכ"ל), עיריית ירושלים וחברות מוכרות.
לטענת הבנק החברה מנהלת חשבון בבנק לאומי מזה עשרות שנים. במסגרת הבקשה טוען הבנק כי הוא הנפיק ערבויות בנקאיות בסכומים של למעלה מ-20 מיליון שקל. עוד טען כי עובדי החברה לא קיבלו את משכורת חודש דצמבר.
השופט אלכסנדר רון מבית המשפט המחוזי בירושלים קבע היום (יום רביעי) דיון ב-21 בינואר ומינה את בא כוח בנק לאומי, עו"ד בניהו לאבל, לכונס נכסים ארעי להבטחת נכסי החברה, עד מתן החלטה. כן הוא הורה על עיכוב ארעי של ההליכים כנגד החברה.
במסגרת הבקשה נטען על ידי בנק לאומי כי בחודש אוקטובר, עם פתיחת מלחמת חרבות ברזל, נעצרה פעילותה של החברה בשל המלחמה נוכח הקושי בהגעת עובדים לאתרים, ובחודשים נובמבר ודצמבר פעלה באופן חלקי. עוד נטען כי בתחילת ינואר 2024 מסרה החברה כי לקוח מרכזי של החברה מסרב לשלם לה יתרה בסך כ-13 מיליון שקל שהחברה ציפתה כי תקבל עם סיום בניית הפרויקט.
עוד טוען בנק לאומי כי המטרה של הבקשה למינוי כונס נכסים הינה השלמת הפרויקטים הפתוחים, העמדת שירותי בדק ושחרור הערבויות הבנקאיות שהעמיד בנק לאומי למזמיני עבודה, כמו גם גביית הכספים המגיעים לחברה וחלקותם לנושיה.
מבקשת בנק לאומי עולה כי בעלי המניות של החברה בחלקים שווים הם דני אלה וראאד אלג'בארין. החברה הוקמה בשנת 1997 ועוסקת בקבלנות בנייה ומתמחה בבניית בנייני ציבור, בתי ספר, מתנ"סים ועוד.
עוד נטען כי החברה עוסקת גם בביצוע פרויקטי בנייה עבור יזמים בתחום הדיור. החברה מעסיקה כ-20 עובדים ולפי טענת בנק לאומי, "חובותיה לנושים שונים מלבד בנק לאומי עומדים על כ-40 מיליון שקל".
עוד טוען הבנק כי לטובת הבנק יש שעבודים על נכסים וזכויות של החברה. בבקשה מצוין כי בשנת 2022 מכרה החברה את אחזקותיה בחברת "יסודות שיתוף" בה היו לה אחזקות בשיעור 49%, זאת כנגד 40 מיליון שקל אשר הוזרמו לחברה ושימשו בעיקר לכיסוי התחייבויות החברה לספקים ולעובדים וחיזקו את ההון העצמי של החברה. עוד עולה מהבקשה כי בעל המניות ראאד העביר באוקטובר לחשבון החברה בבנק כ-1.5 מיליון שקל.
מעורכי הדין יגאל ויינשטיין וד"ר שחר קטוביץ המייצגים את דני אלה נמסר, כי "החברה היא חברת ביצוע הנשענת על עובדים וקבלנים מאזור יהודה ושומרון. החברה נקלעה לקושי תזרימי ממשי בשל המציאות המורכבת והבלתי אפשרית, בשל הסגר שנמשך במהלך החודשים האחרונים מאז פרוץ המלחמה, והעדר אפשרות להמשיך בביצוע רציף של הפרויקטים השונים. החברה תמשיך לפעול על מנת למצות את האפשרויות לגביית החובות המגיעים לה מלקוחות החברה, ותבקש להמשיך לנסות לבצע את הפרויקטים, ולהשלים פעולות של תיקונים, אחריות ובדק, ותפעל בהתאם להחלטות כב' בית המשפט המחוזי בירושלים, בפניו צפויות להתברר הסוגיות השונות ביחס להמשך הפעלת החברה ופרעון חובותיה".