תביעה: "מארגני קבוצת הרכישה השתלטו על החניות המשותפות"
תביעה: "מארגני קבוצת הרכישה השתלטו על החניות המשותפות"
שותפים בקבוצת רכישה של פרויקט משרדים בהרצליה תובעים את מארגני הקבוצה בטענה כי ניכסו לעצמם את החניות המשותפות, השכירו אותן וגרפו את הרווחים
חניון תת־קרקעי שנבנה מתחת לפרויקט משרדים ברחוב החושלים הרצליה עומד במרכז תביעה שמתנהלת בביהמ"ש המחוזי בת"א. 20 חברות שהיו חלק מקבוצת רכישה להקמת הפרויקט תובעות את מי שגיבש את הקבוצה וניהל אותה – קבוצת סופרין הציבורית וקבוצת וייס הפרטית (בבעלות רוני ויואל וייס). לטענת התובעים, מארגני הקבוצה ניכסו לעצמם באופן כוזב זכויות בפרויקט שמומן בידי כלל השותפים וביצעו השתלטות "באופן גס ובריוני על שטחים בפרויקט", כאשר הכוונה היא ל־201 חניות, שהיו אמורות לשמש כחניון ציבורי, וכיום כולן בחזקתן של הנתבעות, שנהנות מדמי השימוש בהן.
בהסכם בין חברי הקבוצה, כל אחד מהשותפים היה זכאי לחלק יחסי במבנה הגמור וברכוש המשותף, לצד זכויות לחניות לפי אותו יחס. לטענתם, עיריית הרצליה דרשה כי 201 חניות ישמשו כ"חניון ציבורי" ולכן שותפי הפרויקט הסכימו שהנתבעות יירשמו כבעלות זכויות הבעלות והניהול בכל החניות, אף שחלקן הוא רק 17.5% (כלומר הן זכאיות ל־58.6 חניות בלבד).
לטענת התובעים, ב־2019 העירייה ביטלה את הדרישה להפעלת חניון ציבורי, אולם "מארגני הקבוצה הסתירו מעיניהם את ההיתר החדש" ולכן לא נעשה שינוי ברישום זכויות הבעלות בחניות, על פי יחס ההשתתפות במימון. בכך, נטען, הנתבעות הונו את שותפי הפרויקט, והדבר התגלה להם רק עם קבלת טופס אכלוס הבניין. לטענתם, הנתבעות רשמו את כל החניות על שמן בטאבו והשכירו אותן כאשר הכסף נכנס לכיסן בלבד, "בחוסר תום לב משווע תוך עשיית עושר ולא במשפט".
הנתבעות טוענות מנגד כי מדובר ב"תביעה מופרכת והזויה". לטענתן, ההסכם קבע במפורש שהן בעלות הזכות הבלעדית ב־201 החניות שהוגדרו כ"חניון ציבורי", ולכן זכאיות לכל התגמולים ממנו. הן דחו את הטענה שההסכמה לכך התקבלה באמצעות מצג שווא כביכול. לטענתן, העירייה לא ביטלה את הדרישה להקמת חניון ציבורי וההיתר החדש עסק רק בשינויים.
על כך התובעים משיבים כי בפועל אין במקום חניון ציבורי – עם שומר, גביית דמי חניה וכו' – וגם צו הארנונה של העירייה תואם לחניה פרטית. בנוסף, החניון לא פתוח לכניסת הציבור, והחניות במקום הושכרו. הדיון בתיק יחל בחודש מרץ.
עמיר קורץ