זבל בסטייל: אלקטרה תקים מערכת פינוי אשפה פניאומטית בשכונה בשדה דב
זבל בסטייל: אלקטרה תקים מערכת פינוי אשפה פניאומטית בשכונה בשדה דב
התמורה לחברה-הבת אלקטרה תשתיות תעמוד על 220 מיליון שקל. הדיירים ישליכו את הזבל, בהפרדה לסוגים, לפתחים ייעודיים - דבר שיחסוך פינוי באמצעות רכבים של עיריית תל אביב
קבוצת אלקטרה, באמצעות החברה-הבת אלקטרה תשתיות, זכתה במכרז של עיריית תל אביב-יפו לביצוע עבודות תכנון, הקמה, תפעול ותחזוקה של מערכת פניאומטית לאיסוף פסולת בשכונה החדשה שתוקם באתר שדה דה בצפון העיר. התמורה הצפויה מהפרויקט היא כ-220 מיליון שקל. עבודות הקמת הפרויקט צפויות להימשך 60-48 חודשים, ותקופת התפעול והתחזוקה תישמשך כ-6 שנים. הפרויקט הנוכחי, יחד עם זכיות אחרות של אלקטרה תשתיות להקמה ותפעול מתקני פינוי פסולת בתל אביב, מסתכם בכ-600 מיליון שקל.
מערכות אוטומטיות לאיסוף פניאומטי של פסולת הן חלופה מתקדמת למערך איסוף הפסולת הקונבנציונאלי באמצעות משאיות. במערכות אלה משליכים הדיירים את הפסולת דרך פתחים ייעודיים, הממוקמים בנקודות ציבוריות בתוך הבניין או בשטחו החיצוני. לרוב נהוגה הפרדה לסוגי פסולת שונים באמצעות נקודות כניסה שונות. הפסולת מאוחסנת זמנית בנקודת הכניסה, בהמתנה למחזור איסוף בידי המערכת הראשית, בהתאם לסוג הפסולת. משם היא מועברת דרך צנרת לנקודות איסוף מרכזיות, שמהן היא מועברת באופן מרוכז לטיפול או הטמנה. המערכת מבוקרת ונשלטת ממרכז בקרה, כאשר איסוף הפסולת נעשה ללא עובדים, מלבד ביצוע עבודות תחזוקה לפי הצורך.
ניתוח טכנו-כלכלי של סוגיית השימוש במערכות פניאומטיות, שערך ב-2015 מוסד שמואל נאמן בטכניון, קבע כי הצורך המופחת בעובדים, בכלי רכב ובדלק לאיסוף הפסולת חוסך הוצאות שוטפות במערך האיסוף. יתרון נוסף של המערכת הוא החיסכון בפליטת מזהמים ברחבי השכונה, מפגעי רעש, עומסי תנועה ואובדן זמן, היות שהיא מפחיתה את השימוש ברכבים לפינוי פסולת. כמו כן, המערכת מייתרת את הצורך בחדר אשפה בלובי הבניין, ובכך מגדילה את השטח הציבורי בו.
תוכנית רובע שדה דב היא חלק מתוכנית גדולה יותר, המכונה תא 3700 , שאושרה ב-2015. בשנת 2018 אושרו תוכניות מפורטות (תב"ע) ל-5 מתחמי תכנון נפרדים. במסגרת התוכנית, שמתייחסת לשטח של 1,900 דונמים, מקודמת בנייתן של כ- 13,500 יח"ד, כ-60 אלף מ"ר מלונאות להקמת 1,500 חדרי מלון, כ-150 אלף מ"ר לתעסוקה וכ-70 אלף מ"ר למסחר, וכן כ-200 דונם להקמת בנייני ציבור. בנוסף, נקבעו הוראות לפיתוחו והקמתו של פארק חופי בשטח של 400 דונמים. הבעלות על שטח התוכנית נחלקת בין אלפי בעלי זכויות פרטיים, רמ"י ועיריית תל אביב.