סגור
קריית אתא
קריית אתא (צילום: שאטרסטוק)

תימורה תשלם 134 מיליון שקל עבור קניון במרכז קרית אתא - ותתאים אותו לסביבה המתחרדת

קרן הנדל"ן הודיעה שרכשה מקבוצת כפיר את הקניון שכולל שטח מסחרי להשכרה בהיקף של כ-10,000 מ”ר ומשרדים בשטח של כ-4,000 מ”ר. היזמים מעריכים שהתשואה הפוטנציאלית היא 10% ומסרו: "נפתח את הקניון על בסיס צביונו הנוכחי המותאם לקהלים מסורתיים וחרדים"

קרן הנדל"ן המניב תימורה הודיעה היום (ב') שרכשה מקבוצת כפיר, בבעלות אבי אוחיון, קניון במרכז קריית אתא סמוך לבניין העירייה, בתמורה ל-134 מיליון שקל. הקניון, שכולל גם משרדים, מחבר את הרחוב הראשי של העיר, העצמאות, ורחוב זבולון עם מערב עיר לכיוון צומת קריית אתא.
הקומפלקס נפתח ב-2011 על ידי קבוצת עזריאלי, על קרקע שבה היה בעבר מפעל צבעים של טמבור. עזריאלי מכרה את הקניון בשנת 2021 תמורת 90 מיליון שקל. הקניון כולל שטח מסחרי להשכרה בהיקף של כ-10,000 מ”ר ומבנה משרדים בשטח של כ-4,000 מ”ר. היזמים מעריכים שהתשואה הפוטנציאלית היא 10%.
קרן תימורה, שהוקמה ב-2022, מחזיקה במבני משרדים בחולון, ראש העין, לוד וחיפה. המנכ"לים המשותפים דודי נג'מי וגיא שעיה, מסרו כי בכוונתם להתאים את השטחים המסחריים לאוכלוסיה המקומית: "נפתח את הקניון על בסיס צביונו הנוכחי המותאם לקהלים מסורתיים וחרדים ובתוך כך נשלב בקניון עסקי קולינריה כשרים, שווקים כשרים בימי שישי ובערבי חג וחנויות אופנה לגברים חרדים. הגידול העתידי באוכלוסיית קריית אתא, יחד עם תוכנית העבודה שנבנתה לקניון לשנים הקרובות, צפויים להשביח את המתחם משמעותית".
בשנים האחרונות קריית אתא עוברת שינוי משמעותי ומבססת את מעמדה כעיר חזקה במטרופולין חיפה. כיום חיים בה כ-63 אלף תושבים. גידול האוכלוסייה בשנים 2007-2017 עמד על כ-1.8% בממוצע שנתי - הגבוה ביותר בערי הסביבה. העיר מדורגת באשכול חברתי כלכלי 6, כלומר קצת יותר מהשכנות קריית ים (5) ופחות מקריית מוצקין ומחיפה (7).
תוכנית המתאר של העיר, שאושרה בשנת 2016, קובעת יעד של 194 אלף תושבים ב-65 אלף יחידות דיור עד שנת 2035. בפברואר 2020, נחתם הסכם גג עם קריית אתא, שבמסגרתו הסכימה העיר להגדלת מספר יחידות הדיור ושטחי התעסוקה שישווקו על אדמות רמ"י בעיר, והמדינה מצידה הצהירה על התחייבות לבנות "תשתיות על" הכוללות תשתיות כבישים, מחלפים, גשרים, פארקים, גני ילדים ובתי ספר בהיקף של למעלה מ-1.1 מיליארד שקל. מכרזי שיווק הקרקע של רמ"י בשכונות החדשות של העיר, בעיקר בתחום תוכנית תמ"ל 1025, זוכים בשנה האחרונה לביקוש גבוה מצד יזמים ולמחירים גבוהים ממחירי השומה של רמ"י.