סגור

פרסום ראשון
600 מיליון שקל לספירלה מתל אביב: נבחרו החברות שיקימו את המגדל הגבוה בישראל

הצעת לוינשטין וסולל בונה גברה על הצעת אלקטרה בנייה - והן יבנו לעזריאלי את מגדל הספירלה, שיתנשא לגובה של 350 מטר עם 91 קומות שיכללו משרדים, מסחר, מלון ומגורים. הקמתו צפויה להסתיים בתוך חמש שנים. ההשקעה הכוללת - 2.5 מיליארד שקל

לוינשטין נתיב וסולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי יקימו עבור קבוצת עזריאלי את מגדל הספירלה בתל אביב, הסמוך למרכז עזריאלי בציר מנחם בגין, תמורת כ-600 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". הצעתן של החברות גברה על הצעתה של חברת אלקטרה בנייה.

1 צפייה בגלריה
מגדל הספירלה מגדל משולש עזריאלי
מגדל הספירלה מגדל משולש עזריאלי
הדמיה של מגדל הספירלה
(צילום: KPF)
מגדל הספירלה יכלול 91 קומות ויתנשא לגובה של 350 מטר. עם השלמת המגדל בעוד חמש שנים, יקטוף המגדל את תואר המגדל הגבוה בישראל. שטח המגדל כולל 150 אלף מ"ר, כמו שטחם של שלושת מגדלי עזריאלי הקיימים, שכוללים 50 אלף מ"ר כל אחד.
מגדל הספירלה יכלול שטחי מסחר, משרדים, מגורים ומלון. בנוסף יכלול המגדל 1,150 חניות שיוקמו בחיבור תת-קרקעי לחניון הקיים של מרכז עזריאלי. המגדל מהווה למעשה את מגדל עזריאלי הרביעי במרכז עזריאלי, שכולל את המגדלים העגול, המשולש והמרובע. יחד יכללו ארבעת המגדלים, לרבות שטחי המסחר והחניה, 500 אלף מ"ר.
המגדל יוקם על חורבות בית "ידיעות אחרונות" במפגש הרחובות בגין ומוזס. על המגרש, הכולל 8 דונם, שילמה עזריאלי למשפחת מוזס 374 מיליון שקל בשנת 2013. היקף ההשקעה בפרויקט הוא 2.5 מיליארד שקל.
באפריל הודיעה עזריאלי על עסקת השכירות הראשונה במגדל הספירלה, כאשר חברת הפינטק ראפיד שכרה 14 אלף מ"ר ב-7 הקומות העליונות של המגדל תמורת סכום המוערך ב-27.5 מיליון שקל בשנה.
שאולי לוטן, מנכ"ל קבוצת לוינשטין, מסר: "החברה מודה על הבעת האמון של קבוצת עזריאלי ביכולות הביצועיות והפיננסיות של קבוצת לוינשטין. אנו רואים אתגר בבנייה של המגדל הגבוה והגדול ביותר בישראל, ונערכים לביצוע מהמורכבים והייחודיים המקודמים כיום".
חברת לוינשטין נתיב הנדסה מבצעת כיום מספר פרויקטים בתחום המשרדים, המגורים והמסחר, ובהם מגדל BBC, מגדל אקרו-רוגובין, תוספת קומות בבית גיבור, פרויקט לוינשטין בנחלת ועוד.