עליית דמי השכירות צמודי המדד סידרה לגב־ים את דו"ח הרבעון
עליית דמי השכירות צמודי המדד סידרה לגב־ים את דו"ח הרבעון
חברת הנדל"ן המניב פרסמה היום את דו"חות הרבעון השלישי שהצביעו על עלייה בכל הפרמטרים, בראשם אכלוס נכסים שההקמה שלהם הושלמה במהלך השנה. בהנהלת גב־ים גם חוזים עלייה משמעותית בתוצאות השנתיות לעומת 2022
חברת הנדל"ן המניב גב־ים פרסמה היום את דו"חות הרבעון השלישי שהצביעו על שיפור בביצועים התפעוליים. ההתלהבות של המשקיעים מהתוצאות העסקיות של גב־ים באה לידי ביטוי בזינוק של 10.4% שנרשם בשער המניה לאחר פרסום הדו"חות.
לפי הדו"ח, ההכנסות מהשכרת מבנים ודמי ניהול, שמהוות את ליבת הפעילות התפעולית של גב־ים, עלו ב־20% לעומת הרבעון המקביל, ל־195 מיליון שקל, בזכות שלושה גורמים, בראשם אכלוס נכסים שההקמה שלהם הושלמה במהלך השנה. גורם שני הוא עליית מדד המחירים לצרכן שתורמת לעלייה בדמי השכירות הצמודים, והגורם השלישי נעוץ בעלייה בדמי הניהול שהחברה גובה. במהלך הרבעון גב־ים חתמה על 26 הסכמי שכירות בשטח כולל של 44 אלף מ"ר שמייצגים עלייה ריאלית (מעבר לעליית המדד) של 10%.
הרווח התפעולי מהשכרת נכסים והפעלתם (NOI) של גב־ים ברבעון גם הוא עלה ב־20% לעומת התקופה המקבילה, ל־171 מיליון שקל, וה־NOI מנכסים זהים עלה ב־8% ל־151 מיליון שקל. ה־FFO (תזרים מפעילות שוטפת) צמח ב־26% לעומת הרבעון המקביל, ל־102 מיליון שקל, כאשר לפי התחזית של גב־ים ל־2023, ה־NOI צפוי לנוע בטווח של 655-640 מיליון שקל ולבטא שיפור של 18% לעומת 2022, וה־FFO צפוי לצמוח ב־28%, לטווח של 400-380 מיליון שקל.
הדו"חות משקפים את התוצאות העסקיות של גב־ים עד 30 בספטמבר, ואינם מביאים לידי ביטוי את השלכותיה של המלחמה, שנפתחה ב־7 באוקטובר בעקבות מתקפת הטרור מעזה על מדינת ישראל. ההשפעה של המלחמה ניכרת במשק הישראלי ובאה לידי ביטוי גם בירידות שערים בבורסה, בפיחות בשער השקל מול המטבעות הזרים ובעלייה בתשואות האג"ח בשל העלייה ברמות הסיכון ואי־הוודאות.
בגב־ים מעריכים שנכון למועד זה לא ניתן להעריך את היקף ההשפעה העתידית של המלחמה על הפעילות העסקית בישראל, ושמידת ההשפעה על הפעילות העתידית של החברה אינה ידועה. בגב־ים מציינים שהחברה ממשיכה בפעילות שלה בכפוף למגבלות ולהנחיות פיקוד העורף. בתחום הייזום גב־ים ממשיכה בתכנון והקמה של פרויקטים והעבודות חודשו באופן חלקי, בגלל מחסור בכוח אדם, במרבית אתרי הבנייה לאחר עצירתן לתקופה של שבועיים. נכון להיום, לגב־ים יש 12 פרויקטים בייזום בשטח כולל של 490 אלף מ"ר, בהשקעה כוללת של 4.9 מיליארד שקל. שטחים אלו צפויים להגדיל את ההכנסה השנתית של גב־ים ב־378 מיליון שקל.
נכון ל־30 בספטמבר, לגב־ים היה גירעון של 703 מיליון שקל בהון החוזר, שנבע מנכסים שוטפים של 738 מיליון שקל לעומת התחייבויות השוטפות של 1,441 מיליון שקל. בדו"ח הדירקטוריון צוין שהגירעון לא מצביע על בעיית נזילות בגב־ים וכי לא קיים חשש סביר שהחברה לא תעמוד בהתחייבויותיה במועד פירעונן, זאת לאור העובדה שיש לחברה תזרים מזומנים חיובי מתמשך מפעילות שוטפת, ולה ולחברה־בת בקבוצה יש מסגרות אשראי של 465 מיליון שקל. כמו כן, גב־ים מציינת שאין לה נכסים משועבדים ושהיא מעריכה שתוכל לגייס חוב כנגד שעבוד נכס אם תידרש לכך. האג"ח צמודות המדד של גב־ים נסחרות בתשואה נמוכה של 3.7%.