יותר מעשר הצעות לרכישת המרכז הלוגיסטי בצריפין
יותר מעשר הצעות לרכישת המרכז הלוגיסטי בצריפין
ההצעות לרכישת המרכז הלוגיסטי הגדול בארץ, אותו מוכרת קופת התגמולים של עובדי הסוכנות היהודית, הוגשו היום. בכיר בחברות הנדל"ן: "מתפתח מאבק אגו ששווה 200 מיליון שקל"
יותר מ-10 הצעות הוגשו לרכישת המרכז הלוגיסטי בצריפין, שנמכר בידי קופת התגמולים של עובדי הסוכנות היהודית. הקופה חזרה בה מהכוונה לבצע התמחרות בין המציעים והסתפקה בקבלת הצעות חדשות עד יום חמישי. ההתמחרות אמורה היתה להבטיח כי המציע הגבוה ביותר אכן ירכוש את הקרקע, ולא גוף זה או אחר, כפי שחששו חלק מהחברות הגדולות במשק. בסופו של דבר ניגשו למכרז גופי הנדל"ן הגדולים, בהם רבים מאלה שדרשו לדחות את המכרז בשל לוח הזמנים הצפוף להגשת ההצעות.
ההצעות שהוגשו הן מחייבות, כלומר הגורמים שהגישו אותן לא יוכלו לסגת מהצעתם אם יוחלט לבחור בה. 10% מערך ההצעה יוגשו כפיקדון בתוך יומיים מרגע הזכייה, ו-30% (כולל הערבות) ישולמו כתשלום ראשון בתוך שבוע מרגע הזכייה. יתר הסכום ישולם עד 10 באוקטובר.
הקופה מייעדת את התמורה מהמכירה לרכישת אג"ח מיועדות.
ההשערות בין המתמודדים על המכירה הבהולה נעות בין כמה אפשרויות: החל מכוונה למכור לגורם מסוים - אך לנהל הליך פורמלי, דרך קונפליקט בין הסוכנות לבין קופת התגמולים שלה ועד לקבלת אינדיקציה למחיר שבסופו תרכוש הסוכנות בעצמה את הנכס.
יש לציין שהסוכנות עצמה מתפקדת ללא יו"ר מאז עזב יצחק הרצוג ומונה לתפקיד נשיא המדינה.
בראש החברות המתעניינות בנכס חברת עזריאלי, שבשליטת דנה עזריאלי, אמות, שבבעלות נתן חץ, קבוצת מבנהישרס, שבשליטת שלמה אייזנברג, גב־ים, שבבעלות אהרן פרנקל, מגה אור של צחי נחמיאס ועוד. מיקומו הגאוגרפי של הנכס יעניק לחברות הפועלות בו יתרון משמעותי בשינוע סחורות במהירות ובנוחות לכל רחבי הארץ בכלל ולנמל התעופה בן גוריון בפרט, עם נגישות קלה ומהירה בכל שעות היממה.
ניתן להכפיל את השטח
כיום בנויים על הנכס כ־112 אלף מ"ר מחסנים לוגיסטיים ובנייני משרדים של רשתות מסחריות מהמובילות במשק הישראלי, ובהן קסטרו, חוגלה קימברלי, קוקה קולה, מחלבות גד, רב-בריח, שטראוס עלית ועוד. כ־50 דונם משטח הפארק הם כבישים. גורמים המתמודדים על המכרז מעריכים כי ניתן להכפיל את השטח הבנוי בו באמצעות תב"ע מתאימה. אחד מיתרונות הפארק הוא היותו מתחם סגור ומאובטח היקפית. כמו כן בפארק מחסנים לוגיסטיים בגדלים שונים המותאמים לצורכי השוכרים.
ההכנסה מדמי שכירות בפארק מוערכת כיום ב־50 מיליון שקל בשנה, אבל ההערכות הן שבשל היותו בבעלות קרן פנסיה, ולא חברת נדל"ן, דמי השכירות הם נמוכים יחסית וניתן לגבות כ־70־80 מיליון שקל בשנה, מה שמשקף לפארק שווי של 1.2־1.4 מיליארד שקל, כאמור, על פי הערכות מומחי נדל"ן.
את הנכס מנהלת חברת "השתתפויות בנכסים", חברה פרטית שהקימה הסוכנות כדי לנהל את נכסיה ומעניקה שירותי ניהול השכרות לכ־450 אלף מ"ר ושירותי ניהול אחזקה לכמיליון מ"ר בכ־160 נכסים מניבים בפריסה ארצית השייכים לסוכנות, ובהם בנייני משרדים, מרכזים מסחריים, פארקים לוגיסטיים, מבני תעשייה ומלאכה, חניונים, מקבצי דיור ועוד.
בנוסף לכך מנהלת החברה מאות דירות להשכרה בכל רחבי הארץ, המושכרות בשכירות חופשית ושכירות מוגנת. עם לקוחות החברה נמנים קבוצת חג'ג', שופרסל, נתיבי ישראל, מכון ויצמן ועוד. השתתפויות בנכסים אינה בעלת הנכס כאמור, אלא מנהלת אותו עבור הקופה.