סגור

עוד צעד בדרך להפיכת קריית גת למטרופולין: אושרה הרחבה ממערב

הוותמ”ל אישרה את השכונה החדשה בת 11 אלף הדירות. השטח, כ־3,000 דונם, שייך כיום גם למועצות שפיר ולכיש, ויש צורך גם בהמלצה של ועדת גבולות

קריית גת עושה עוד צעד בדרך להגשמת החזון להפוך לעיר מחוז ענקית בין תל אביב לבאר שבע, עם אישור התוכנית להתרחב מערבה.

אתמול אישרה הוותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור) להפקדה את תוכנית הרובע החדש ממערב לעיר, המתפרס על כ־3,000 דונם (כמעט כמו שטח העיר גבעתיים), המשויכים כיום מוניציפלית לקריית גת וכן למועצות האזוריות שפיר ולכיש.
כעת, לאחר אישור הותמ”ל, צריך שוועדת גבולות תמליץ על הרחבת שטחה של קריית גת. השטח משמש כיום לחקלאות, והבעלות עליו היא ברובה של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י).
הרובע החדש, שנמצא מערבית לכביש 40, מקושר באמצעות מעברים עיליים ותחתיים לרחובות ראשיים בקריית גת. הרובע מחולק לבלוקים, שבמרכזם שטחים ירוקים ושטחי ציבור. פארק העוקב אחר ערוץ נחל אכזב חוצה את התוכנית מצפון לדרום. התוכנית לרובע כוללת בנייה מגוונת למגורים — צמודי קרקע, בנייה מרקמית וגבוהה — שתכלול 11 אלף דירות: בחלק הצפוני מתוכננות 7,000 דירות, ובחלק הדרומי כ־4,000 דירות. הצפיפות הממוצעת היא 25 אלף נפש לקמ”ר (לשם השוואה, בגבעתיים הצפיפות היא 18,800 נפש לקמ”ר). לאורך הצירים הראשיים מתוכנן מסחר בקומות הקרקע של בנייני המגורים.

1 צפייה בגלריה
רחוב לכיש ב קריית גת
רחוב לכיש ב קריית גת
קריית גת. “אנחנו בקצה של המרכז המתרחב”
(צילום: רועי עידן)

תוכנית הרובע המערבי של קריית גת משתלבת היטב עם מגמת ההתרחבות המסיבית של העיר. בדצמבר האחרון אישרה הוועדה המחוזית דרום תוכנית מדרום למרכז הוותיק של קריית גת, מצפון למושב עוזה וממזרח לכביש 40, הכוללת 8,000 דירות, שטחי תעסוקה ומסחר.
מיכל חיימוביץ', מהנדסת העיר, הבהירה שהקמת הרובע החדש ממערב לא תבוא על חשבון התחדשות העיר הוותיקה: "אנחנו עושים גם וגם”. לדבריה, לקריית גת מגיעים בעת הזאת משפרי דיור רבים ממרכז הארץ: "המחירים אצלנו סבירים עדיין, אנחנו בקצה של המרכז המתרחב”.
האדריכלית פרופ' טלי חתוקה מאוניברסיטת תל אביב סבורה שיש היגיון בהתרחבות העיר, אך מסתייגת מתכנון שכונת ענק מעבר לכביש 40: "מייצרים כאן עיר מפורקת, שהיכולת שלה להיות מקושרת קטנה. העיר הוותיקה של קריית גת סופר־קומפקטית וניתן ללכת בה מקצה לקצה ברגל ב־40 דקות. המובלעות המנותקות הללו, כרמי גת והשכונה המערבית, יוצרות דיכוטומיה בין העיר הוותיקה לעיר הישנה".