סגור
עליזה ארנס על רקע הבניין ברחוב רמב"ן 34 ירושלים
עליזה ארנס על רקע הבניין ברחוב רמב"ן 34 ירושלים (צילום: עמית שאבי, יואב דודקביץ)

השכן המיליונר תובע את הבת של משה ארנס: "פלשה לגג הבניין"

אנדרו רשקו תובע את האדריכלים מנדי רוזנפלד ועליזה ארנס, בטענה שהשתלטו ללא היתר על גג בניין משותף ברחביה בירושלים. לדבריו, השניים משכירים את השטח

האדריכלים מנדי רוזנפלד ועליזה ארנס, בתו של שר הביטחון לשעבר משה ארנס, נתבעים על בנייה לא חוקית והשתלטות על רכוש שלא שלהם. בשבוע שעבר הוגשה למפקחת על הרישום על המקרקעין בירושלים תביעה נגד השניים, מבכירי האדירכלים בארץ, ע"י אנדרו (אברהם) רשקו, תושב זר ובעלים של 4 דירות (89%) בבניין ברחוב רמב"ן 34 בירושלים, שבו מחזיקים רוזנפלד וארנס 11%.
מדובר בדירה שבבעלותם של השניים בבניין לשימור בשכונת רחביה, מהשכונות היקרות בעיר, שאותה הם הרחיבו על חשבון חלל הגג, שהוא משותף לשאר בעלי הדירות בבניין. על פי התביעה של רשקו, רוזנפלד וארנס, שהם הבעלים של הדירה בקומה האחרונה בבניין, פירקו את התקרה של דירתם, ששטחה 89 מ"ר, ובנו קומת גלריה בשטח של 96 מ"ר בתוך גג הרעפים, השייך לכל הדירות בבניין. כך, הוא טוען, הם הכפילו את שטח דירתם. מעבר לכך, רוזנפלד וארנס השכירו את הדירה המורחבת ונהנו לכאורה משכר דירה גבוה על רכוש שלא שייך להם.
משרד רוזנפלד ארנס הוא משרד אדריכלים ותיק, שמפעיל סניפים בירושלים ובתל אביב. המשרד חתום על פרוייקטים רבים, גם בקנה מידה גדול. כך בין היתר, המגדל בבית מפ"אי ברחוב יפו בירושלים, התחדשות השוק העירוני בכפר סבא, תוכנית הרכבל לעיר העתיקה ותמ"ל 3003, שמציעה בנייה של 9,000 יח"ד במזרח העיר רחובות. רוזנפלד נבחר ב־2007 לתפקיד מהנדס העיר ירושלים אך בחר להמשיך בקריירה פרטית. ארנס היתה חברת מועצת העיר ירושלים, אך נאלצה לפרוש מתפקידה ב־2020 בשל ניגוד עניינים.
ע"פ כתב התביעה, "המצב הנוכחי הוא בלתי מתקבל על הדעת: הנתבעים השתלטו על הרכוש המשותף, עשו בגג הבניין כבשלהם (על אף שהוא לא שלהם בשום צורה, והוא רכוש משותף על פי הגדרת סעיף 52 לחוק המקרקעין), ללא היתר (!) ואף הפיקו רווחים מכך".
לפי החישוב שהתובע עשה השניים נהנים מהכנסה קבועה של אלפי שקלים כתוצאה משימוש ברכוש המשותף: "התובע מעריך כי דמי השימוש הראויים בגין קומת הגלריה בלבד, הכוללת בתוכה 3 חדרי שינה וחלל משותף אשר נבנתה ברכוש המשותף, מסתכמים לכ־4,000 שקל בחודש (על דרך ההמעטה). לפנים משורת הדין ולמען הזהירות בלבד, ובחישוב זהיר ומקל עם הנתבעים, הלוקח בחשבון 7 שנים אחורה ואת העובדה כי הנתבעים נשאו בהוצאות הבינוי, זכאי התובע לכ־173,935 שקל בגין רכיב זה". בנוסף, התובע דורש שהשניים יחזירו את המצב לקדמותו.
יש לציין כי מעיון בתיק הבניין, שנמצא באתר ה־GIS של עיריית ירושלים, עולה כי אנדרו רשקו ניסה לקדם בשנה שעברה חיזוק, הרחבה והגבהה של הבניין לפי תמ"א 38. על פניו ברור ששימוש בחלל גג הרעפים המשותף מקשה על יוזמה מעין זו.
רוזנפלד מסר ל"כלכליסט" כי לא קיבל את כתב התביעה וכי יגיב בבית המשפט.