סגור
הריסת בתים תמ"א 38 תמא 38
הריסת בית במסגרת תמ"א 38 (צילום: עמית שעל)

בעקבות התערבות בעלי הדירות: ההצעה הזוכה במכרז הייתה נמוכה בחצי מיליון שקל

החברה שנבחרה לבצע פרויקט תמ"א 38 ברחוב הבילויים ברמת גן קרסה ומונו לה נאמנים שביקשו למכור את הפרויקט במסגרת התמחרות; הדיירים התנגדו כי הנאמנים יקבעו את זהות החברה שתרכוש את הפרויקט, ובית המשפט קבע כי מי שיכריעו בבחירת היזם החדש יהיו בעלי הדירות

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי בעלי הדירות בפרויקט תמ"א 38 ברחוב הבילויים ברמת גן הם אלו שיכרעו בבחירת יזם חדש לפרויקט לאחר שלחברה היזמית הראשונה מונו נאמנים בעקבות חובות שצברה. בעקבות החלטת בית המשפט החליטו לאחרונה (דצמבר) בעלי הדירות לבחור במסגרת מכרז שנערך את חברת "נחום 13" שתרכוש את זכויות החברה הקודמת (טל בר) בפרויקט, בתמורה לסכום של חצי מיליון שקל. הבחירה ב"נחום 13" לא הייתה טבעית שכן היא גברה על הצעה של חברה אחרת שעמדה על מחיר כפול של מיליון שקל, אך לא קיבלה את הסכמת בעלי הדירות.
הפרויקט ברחוב הבילויים כולל 16 דירות וניתן לבנות בו 10 דירות חדשות בנוסף. החברה היזמית שנבחרה לפרויקט הייתה טל בר, חברה שפעלה בפרויקט של התחדשות עירונית ברמת גן וגבעתיים, אך היא צברה חובות בהיקף של כ-50 מיליון שקל ובנובמבר 2022 בית המשפט המחוזי בירושלים מינה לה נאמנים.
כחודש לאחר שמונו, הציעו הנאמנים למכירה ארבעה מיזמי תמ"א 38 שהיו של החברה, בניהם הפרויקט ברחוב הבילויים. הנאמנים פעלו וקידמו מכרז לצורך קבלת הצעות מצד חברות יזמיות שונות, במטרה שייכנסו "בנעלי" טל בר ויובילו את המשך הפרויקט, וכאשר התקבלו הצעות, מיהרו הנאמנים והכריזו על זכייתה של אחת החברות המציעות ונקבע דיון בפני בית המשפט על מנת להביא את דבר הזכייה לאישור סופי.
בשלב זה, ימים ספורים לפני אישור הזכייה, מהלך הדברים התגלה לבעלי הדירות, והם פנו בבקשה בהולה לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עו"ד ניל בונפיל ועו"ד אושרה פרידמן ממשרד זיו גרומן ושות', שמייצגים את בעלי הדירות וטענו כי לא ניתן להכריז על חברה יזמית מבלי שיינתן אישורם לכך ולכל הפחות מבלי שהם יהיו מעורבים בהליך. לטענתם, הנאמנים לא יכולים לכפות עליהם יזם חדש "מעל ראשם", שכן הם בעלי המקרקעין וזו זכותם המלאה לבחור את היזם החדש, ולא שהנאמנים יבחרו אותו רק בגלל שהציע להגדיל את קופת הנשייה.
בית המשפט קיבל את עמדת הדיירים וקבע כי "מדובר ב-16 בעלי דירות שלכל אחד מהם זהו הנכס העיקרי, זהו ביתם, ולא אמנע מתן עמדה מצידם ביחס לזהותו של מי שישלים את המלאכה בה החלה החברה שקרסה".