בדיקהסניף WeWork בפתח תקווה נגנז: "החלטה שהתקבלה על ידי הקבוצה העולמית"
בדיקה
סניף WeWork בפתח תקווה נגנז: "החלטה שהתקבלה על ידי הקבוצה העולמית"
לצד הקשיים שחווה בעולם, אמפא, המחזיקה בפעילות הרשת בישראל, לא פתחה את הסניף הענק בפתח תקווה, ונמצאת באיחור לפתיחת הסניף בנחלת בנימין. WeWork: "בקרוב נכריז על לוקיישן חדש מחוץ לתל אביב"
שני סניפים של רשת חללי העבודה WeWork בישראל נמצאים באיחור משמעותי לפתיחתם, כאשר מסתמן כי לפחות אחד מהם, הסניף בפתח תקווה, כבר לא ייפתח, כך עולה מבדיקת "כלכליסט". מלבד הסניף בפתח תקווה מדובר על סניף נוסף של הרשת בנחלת בנימין בת"א, ובסה"כ מדובר על היקף של כ־20 אלף מ"ר של שטחי משרדים בשני הסניפים.
את רשת חללי העבודה WeWork מפעילה בישראל חברת אמפא הישראלית שלה זרוע נדל"ן מניב המתמחה בין היתר בתחום הנדל"ן למשרדים. אמפא פועלת במודל שונה מיתר השותפויות בעולם, וכחלק מאותו המודל, אכלסה בעבר מספר סניפים של WeWork במבנים שנמצאים בבעלותה. כך היה בסניפים של הרשת בחיפה, הרצליה ועזריאלי שרונה שבכולם החזיקה אמפא בבעלות חלקית או מלאה בנכס. סניף נוסף שהיה אמור להתאכלס בתוך מבנה של אמפא היה זה בפתח תקווה, אך במקרה זה מסתמן כאמור כי החזון של אמפא לא עומד להתממש.
המבנה בפתח תקווה ממוקם ברחוב אפעל 16 בסמוך לכביש 4 והוא משתרע על כ־15 אלף מ"ר ומתנשא לגובה של שש קומות. הנכס נרכש על ידי אמפא ב־2017 בתמורה לכ־50 מיליון שקל. ב־2019 דיווחה אמפא על כוונתה לשפץ את המבנה ולהפוך אותו לסניף של ווי וורק שיהיה מהסניפים הגדולים של הרשת בישראל, וישתרע על שטח של 15 אלף מ"ר. לפי אמפא, מועד הפתיחה תוכנן לרבעון האחרון של 2020, אך זה לא קרה, ובהמשך אמר מנכ"ל ווי וורק הקודם (בנג'י זינגר) בראיון עמו כי בכוונתם לפתוח את הסניף ברבעון הראשון של 2021, אך כאמור גם אז הוא לא נפתח.
מבדיקה עולה כי מי שהייתה אמורה לאכלס את מרבית השטחים בפתח תקווה היא חברת הפינטק הישראלית פיוניר (Payoneer) שניהלה מו"מ עם ווי וורק לטובת השכרת השטח, אך במקביל לניהול המו"מ התרחשה הדרמה בארה"ב בעת שרשת WeWork העולמית הגישה את תשקיף ההנפקה שלה והתרסקה. לפי גורמים בענף, פיוניר נסוגה מהעסקה, ומאז המבנה נותר לא מאוכלס. אותם גורמים מספרים כי הנכס מוצע כיום על ידי אמפא למטרות השכרה ואף למכירה.
מעבר לסניף בפתח תקווה, עולים סימני שאלה גם לגבי הסניף ש־WeWork התכונה לפתוח ברחוב נחלת בנימין 70–72 בת"א. מדובר בנכס לשימור המשתרע על שטח של 3,700 מ"ר וגובהו חמש קומות, ושימש בעבר בעיקר כמשרדים לעורכי דין. ווי וורק דיווחה על שיפוץ המבנה בעלות של כ־22 מיליון שקל ועל כוונתה לפתוח את הסניף בתחילת 2023. כאמור, גם סניף זה טרם נפתח ולא ברור האם בכוונתה לפתוח אותו כחלל עבודה או לנסות להשכיר אותו לחברות. אחד ממנהלי הרשתות של חללי העבודה אמר בשיחה ל"כלכליסט" כי "זהו לא זמן טוב לפתוח סניפים חדשים של חללי עבודה".
כבר עם תחילת פעילותה של ווי וורק בישראל היא בחרה במודל מעט שונה שבו חברת נדל"ן אחת, אמפא, הייתה אחראית על כל הנושא הנדלני, והיא זו שחתמה על חוזי השכירות עבור ווי וורק או השכירה להם שטחים שלה. בצורה זו אמפא פתחה עבור הרשת כ־13 מתחמים בשטח מצטבר של כ־90 אלף מ"ר, מהם 75 אלף מ"ר הם נכסים שהושכרו על ידי אמפא וחלקם, כולל הסניף הראשון של ווי וורק בישראל שנפתח בהרצליה, הם בבעלות אמפא. באפריל 2021, כשווי וורק העולמית כבר הייתה בתוך משבר עמוק, הוחלט להעביר את הזכיינות על ווי וורק ישראל לידי אמפא וכך היא הפכה מחברת נדל"ן המאופיינת בהנהלה "רזה" לחברה שעוסקת גם בתפעול ודורשת הון אנושי רב.
מ־WeWork נמסר: "WeWork ישראל פועלת מזה למעלה משנתיים מכוח הסכם זיכיון מקבוצת WeWork העולמית, כחברה עצמאית בבעלות מלאה של קבוצת אמפא, מקבוצות הנדל״ן הגדולות והמבוססות בישראל. ההחלטה שלא להתמקד בשוק המשרדים בפתח תקווה התקבלה על ידי הקבוצה העולמית, לפני הענקת הזיכיון, בשל הערכה מחדש של שוק המשרדים בפתח תקווה שנערכה בתקופת הקורונה. הבניין בנחלת בנימין עתיד להיפתח בשנה הקרובה, כפוף להערכות מצב הנדסיות, שכן מדובר בבניין עם אלמנטים של שימור שבגינן התעכב הבינוי מעבר לתחזיות המוקדמות. אנו שמחים לבשר שתוכניות הצמיחה שלנו מתממשות ובקרוב נכריז על הקמת לוקיישן נוסף, מחוץ לתל אביב. אנו מקווים ששוק המשרדים יתאושש במהרה מהשנה המאתגרת שחלפה, והמגמה האחרונה של עלייה בביקושים תמשיך בעוצמה גדולה יותר אחרי החגים".