סוף הסרט: גזית גלוב תמכור את קולנוע רב חן בכיכר דיזנגוף
סוף הסרט: גזית גלוב תמכור את קולנוע רב חן בכיכר דיזנגוף
מדובר בשטח של כ-1,500 מ"ר בבניין גדול יותר, ששטחו 2,800 מ"ר. למבנה זכויות בנייה של 700 מ"ר שניתן לנייד למקום אחר בשל העובדה כי המבנה מיועד לשימור מחמיר. ניתן להסב את ייעוד הנכס למגורים, אך לכלכליסט נודע כי החברה מעדיפה לנסות למכור אותו משום שעלות הטיפול בשימורו והסבתו לייעוד אחר גבוהה ביחס למאמץ
חברת גזית גלוב הודיעה אמש (ד') כי היא שוקלת למכור את מבנה קולנוע רב חן בכיכר דיזנגוף. מדובר בשטח של כ-1,500 מ"ר בבניין גדול יותר, ששטחו 2,800 מ"ר. המבנה מיועד לשימור מחמיר. לכלכליסט נודע כי יש למבנה זכויות בנייה של 700 מ"ר, שניתן לנייד למקום אחר. כמו כן, ניתן להסב את ייעוד הנכס למגורים, דבר שמשפיע מאד על הערכת המחיר של הנכס. מגזית גלוב לא היו מוכנים להגיב, אך נודע לנו כי למרות הפוטנציאל הרב של הנכס, עלות הטיפול בשימורו והסבתו לייעוד אחר גבוהה ביחס למאמץ, ולכן החברה מעדיפה לנסות למכור אותו.
בניין קולנוע רב חן (חן) היה אחד הבניינים האחרונים שהוקמו בכיכר דיזנגוף והשלימו אותה. אדריכלי המבנה היו אריה שרון ובנימין אידלסון, מבכירי האדריכלים בימי ראשית הקמת המדינה. בקולנוע, שנחנך ב-1957, היו 1,420 מושבים, באולם וביציע.
לקראת סוף שנות ה-70 ביקשו הבעלים, חברת תיאטראות ישראל, לפצל את המבנה לחמישה אולמות. האולם הגדול הופרד מהיציע, ובגופו נקבעו 750 מושבים עם רווחים גדולים יותר בין הכיסאות, ומה שהיה יציע חולק לשני אולמות עם 250 מושבים בכל אחד. כמה משרדים שלא היו בשימוש אוחדו ליצירת אולם קטן ובו 77 מושבים, והמרתף הוסב גם הוא לאולם עם 150 מקומות ישיבה. הקומות השונות חוברו בדרגנועים.
עם השנים ננטשו בתי הקולנוע שסביב כיכר דיזנגוף. היחיד שעדיין מחזיק מעמד הוא קולנוע רב חן. המבנה מוגדר כמבנה לשימור בהתאם לתכנית השימור של ת"א.
יש לציין כי כחלק מהסכם רכישת הנכס מתיאטראות ישראל ב-2018, גזית גלוב אינה גובה דמי שכירות מבית הקולנוע. במילים אחרות, בהווה הנכס אינו מניב.
חברת גזית גלוב עוסקת, באמצעות חברות בנות (ג'י ישראל, גזית ברזיל, גזית הורייזונס, CTY, ATR ), ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים לרבות מסחר, מגורים ומשרדים בישראל, צפון אמריקה, ברזיל, צפון, מרכז ומזרח אירופה. החברה סיימה את שנת 2021 עם רווח נקי של 646 מיליון שקל, לעומת הפסד של 653 מיליון שקל שנרשם בסיכום 2020. במהלך 2021 נרשמה עליית ערך בנדל"ן להשקעה ובפיתוח של כ-621 מיליון שקל, לעומת 1.53 מיליארד שקל ב-2020. שווי חברת גזית גלוב עומד על 4.56 מיליארד שקל.