סגור
כפר אזר כפר אז"ר
כפר אז"ר (צילום: wikipedia)

אחרי אפס היענות בחודשים האחרונים: רמ"י מסמנת וי על מכרז דיור להשכרה ליד כפר אז"ר

ההתעניינות במכרז מיוחסת בעיקר למיקום - בסמוך לתל השומר; בשנה האחרונה היו אפס מתעניינים במכרזי בנייה להשכרה שפרסמה רמ"י; התוכנית המשתרעת על שטח של 293 דונם כוללת 1,965 דירות

רמ"י (רשות מנהל מקרקעי ישראל) ו"דירה להשכיר" פרסמו היום (ד') את התוצאות למכרז שיווק קרקע לבנייה להשכרה באזור כפר אז"ר ברמת גן. המכרז מתייחס לשני מתחמים, בגודל של 4 דונם כל אחד, שעליהם ניתן לבנות 165 ו-114 דירות להשכרה לטווח ארוך במגדלים בגובה של עד 31 קומות. על פי תנאי המכרז, מחצית הדירות יושכרו לזכאי משרד הבינוי והשיכון.
במכרז זכו החברות היזמיות רייסדור ורמי שבירו שישלמו כ-54 מיליון שקל ועוד 34.2 מיליון שקל הוצאות פיתוח. למכרז הוגשו 4 הצעות בלבד. מחיר המינימום למכרז היה 28.4 מיליון והשומה כ-208 מיליון שקל. כלומר, מחיר הזכייה נמוך בהרבה מהערכת שמאי רמ"י.
מדובר בביקוש חריג יחסית. במכרזים קודמים של רמ"י שהציעו מגרשים לבנייה להשכרה היתה היענות נמוכה מאוד. כך, במכרזים באשקלון (298 דירות) ובמגדל העמק ( 350 דירות), שתוצאותיהם פורסמו אתמול (ג'), היתה אפס היענות. במכרזים לשיווק קרקע לבנייה להשכרה במגדל העמק (196 דירות) ובהרצליה (238 דירות), שתוצאותיהם התפרסמו בחודש מאי, גם לא היתה היענות. התופעה חזרה על עצמה בשנה האחרונה גם במכרזים אחרים לשיווק קרקע לבנייה להשכרה, גם במרכז הארץ. ההסבר הוא שתשואה מבנייה להשכרה נמוכה באופן משמעותי מהריבית.
אין ספק שאת ההצלחה המסוימת של המכרז ניתן לייחס למיקום. אזור תל השומר הפך בשנים האחרונות לעתודת קרקע פנויה משמעותית באזור ת"א. שני המתחמים נמצאים בתחום שכונת גני אז"ר, המתייחסת לתוכנית תמ"ל 1038. מדובר בשטח הממוקם בסמיכות לכפר אז"ר, ממזרח לכביש מס' 4 ומצפון למחלף אלוף שדה. התוכנית, שאושרה ע"י הותמ"ל ב-2018, משתרעת על שטח של כ-293 דונם וכוללת כ-1,965 דירות, מתוכן 393 קטנות, ועוד כ-300 המיועדות לטובת דיור מוגן. עוד בתוכנית - 30 אלף מ"ר למבני ציבור, 120 אלף מ"ר לתעסוקה, עשרת אלפים מ"ר למסחר ו-85 אלף מ"ר לשטחים פתוחים. הבנייה המוצעת בתוכנית קובעת בינוי בגובה 10 קומות במקומות מסוימים ובחלק אחר מגדלים בגובה של 25-31 קומות.
בסוף חודש אוגוסט האחרון התפרסמו תוצאות מכרז לשיווק 695 דירות באותה שכונה. הביקוש למכרז זה היה גדול במיוחד לתקופה זו. כך למשל, למתחם א', שבו ניתן לבנות 120 דירות, הוגשו לא פחות מ-45 הצעות. מחיר המינימום שרמ"י קבעה היה 17.6 מיליון שקל ומחיר השומה 129 מיליון שקל. ההצעות נעו בין 24 מיליון שקל ל-108 מיליון שקל. במילים אחרות, המחיר הממוצע לקרקע לדירה היה כ-1.1 מיליון שקל.
ענבל דוד, מנכ"לית "דירה להשכיר", התייחסה לקושי המאפיין שיווק קרקע לבנייה להשכרה: "הצלחת המכרז בתקופה מורכבת לשוק כמו זו הנוכחית, במחיר גבוה משמעותית מהמינימום הנדרש ותוך תחרות בין מספר מתמודדים, מעידה כי גם בימים אלה יזמים הפעילים בשוק השכירות ארוכת הטווח בוחרים לשוב ולהתמודד בו, לצד יזמים נוספים שעושים בתחום זה את צעדיהם הראשונים".