מקורות עוברת לחולון: פרסמה מכרז למכירת המתחם בתל אביב
מקורות עוברת לחולון: פרסמה מכרז למכירת המתחם בתל אביב
הקבלן שיזכה במכרז יתחייב לבנות את המטה החדש של חברת המים בחולון; במקום המטה בתל אביב, הוא יוכל להקים בניין של 30-25 קומות
חברת המים הלאומית מקורות פרסמה היום (ג') מכרז להעתקת משרדי מטה החברה מתל אביב לחולון. במסגרת המכרז תעזוב החברה את משרדיה ההיסטוריים ברחוב לינקולן 9 בתל אביב, כאשר תוכנית הפיתוח של המקום שאושרה כבר על ידי מהנדס עיריית תל אביב כוללת הריסה של המבנה ותתי-חלקות נוספים.
הפינוי של המטה הוא חלק מהחלטת הממשלה על הרפורמה בחברה, במסגרתה מקורות התחייבה לפנות שטחים אטרקטיביים שהחברה מחזיקה בהם באזור המרכז.
במקום מטה מקורות יוקם בניין בן 30-25 קומות שיכלול שטחי מסחר בהיקף של כ־54 אלף מ”ר, ובהם יחידות דיור, משרדים ומלון בוטיק. בסיס הבניין ברחוב לינקולן הוגדר כמבנה לשימור והוא יישאר ללא שינוי, כך שבמהלך העבודות לא צפויה להיות פגיעה בעסקים הקיימים בו כיום.
במקביל הקבלן שיזכה במכרז לקבלת השטח בתל אביב יתחייב לבנות את מטה החברה החדש בשטחים שמאוכלסים היום על ידי חברת מקורות בחולון. מדובר בשטח של כ-12 דונם בבעלות כמעט מלאה (כ-97%) של מקורות, שהוא צמוד למקווה ישראל. מקורות לא תעזוב את המטה הקיים בתל אביב לפני שתושלם במלואה הקמת מטה החברה החדש. על פי התכנון, מטה מקורות החדש בחולון יכיל גם כ־400 איש, כולל אנשי מקורות והחברה-הבת שח"מ כמו גם מרכז הדרכה ארצי למקצועות המים השונים.
מטה מקורות החדש ייבנה בבנייה ירוקה ועלותו כמה מאות מיליוני שקלים
הצפי הוא להקמת מבנה בן 5 קומות שיכיל כ־17 אלף מ”ר משרדים, כאשר עלות הבנייה בחולון נאמדת בכמה מאות מיליוני שקלים. מטה מקורות ייבנה בבנייה ירוקה כאשר גגות המבנה יכוסו במתקנים סולריים לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, ובחניון יהיו עמדות טעינה לרכב חשמלי.
לוחות הזמנים המסתמנים במכרז הם הכרזה על זוכה במכרז כבר בסוף 2021, ולאחר מכן השלמת הבנייה לאורך ארבע שנים, כך שהמעבר לחולון יסתיים עד תחילת 2026.
מנכ"ל החברה אלי כהן: "מדובר במהלך היסטורי במסגרתו החברה מפנה שטחים לטובת התפתחות עירונית. המיקום של מטה החברה והקרבה לתחנות הרכבת הקלה שתפעל בתל אביב יאפשרו לדיירים החדשים לוותר על השימוש ברכב צמוד. הכסף שייכנס לקופת החברה ישמש אותה לפיתוח השוטף והמתוכנן של מערכת המים הארצית. התמורה עשויה לצמצם ואף למנוע עליות עתידיות בתעריף המים שהיו מיועדות למימון תוכניות הפיתוח הלאומיות של מקורות (כ-1.8 מיליארד שקל בשנה)".