סגור
מפעל קוקה קולה בני ברק
מפעל קוקה קולה בבני ברק, שממזרח למתחם (צילום: שאטרסטוק)

קוקה קולה על הכוונת: התוכנית שתשנה את פניה של בני ברק

דירות במקום מפעלים: בשבוע שעבר קיבלה תוקף תוכנית לבניית 740 יח"ד, בסמוך לכביש 4 ולבית קוקה קולה. 20% מיחידות הדיוק יהיו קטנות בבנייה, לצד עשרות אלפי מ"ר של מוסדות ציבור. בין בעלי הקרקעות המרכזיים במתחם: האחים נקש, ד"ר פישר שלה מפעל גדול במקום וחסידות ויז'ניץ

תוכנית "המשולש" בבני ברק, שקידמה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בני ברק, פורסמה בשבוע שעבר למתן תוקף על ידי הוועדה המחוזית תל אביב מספר חודשים לאחר אישורה. עיקר התוכנית הוא שינוי יעוד המתחם - המהווה את עתודת הקרקע האחרונה בעיר בהיקף הזה - ממתחם תעשייתי לאזור משולב מגורים, מבנים ומוסדות ציבור.
התוכנית, שאושרה בשבוע שעבר, משנה את רוב ייעודי המגרשים, ומאפשרת לבנות במתחם עד 740 יחידות דיור שיהיו מפוזרות בכל תחום התוכנית. 20% מיח"ד יהיו בשטח של עד 63 מ"ר, והשטח הממוצע ליחידות יהיה 90 מ"ר. לכל יחידה תוקצה מרפסת בשטח של 12 מ"ר, וכן מחסן דירתי בגודל של 6 מ"ר. עם זאת, לא כל דירה תקבל חנייה, כאשר זו מוגדרת ביחס של 0.5 ליח"ד.
מדובר במתחם המשתרע על שטח של כ-120 דונם בסמוך לכביש 4, הממוקם בין הרחובות הרב כהנמן במזרח, עזרא במערב, והרב בן יעקב בדרום. ממזרח למתחם נמצא כבר שנים רבות בית קוקה קולה. מדובר באזור שעיקרו תעשייה, שהכניסות והיציאות אליו סובלות מעומסי תנועה משמעותיים. התוכניות הקודמות שחלו על המתחם הגדירו אותו כאזור תעשייה, אך בפועל קיימים בשטח סוגי שימושים רבים, בהם ישיבות, מעונות, בתי אבות, משרדים, מסחר וכן אולמות אירועים רבים, אליהם מתנקז קהל רב.
במתחם תותר הקמת בניין למגורים לפי צפיפות של עד 30 יח"ד לדונם נטו. מספר הקומות המירבי המותר למגורים הינו 6 קומות מעל קומת הכניסה, וכן קומת גג. במגרשים בהם לא מומשו הזכויות למגורים, ניתן יהיה לממש את הזכויות עבור מבני ציבור בלבד, כאשר במקרה כזה ניתן יהיה לבנות בין 8-12 קומות, תלוי בגודל המגרש. אדריכלי התוכנית הם משרד בר לוי דיין אדריכלים.
נכתב על ידי מערכת מרכז הנדל"ן