קיבוץ כפר עזה, רכס נדל"ן וקבוצת צדוק יקימו מבנה תעסוקה חדש בעלות של 250 מיליון שקל
קיבוץ כפר עזה, רכס נדל"ן וקבוצת צדוק יקימו מבנה תעסוקה חדש בעלות של 250 מיליון שקל
שטח המבנה, שנמצא בשלב תכנון ראשוני, מוערך ב-42,000 מ"ר. התקווה היא שלפחות 70% מתושבי הקיבוץ, שפונו והתמקמו במקומות אחרים, יחזרו למקום
רכס נדל"ן בבעלות קבוצת ארקין קפיטל ותומר כץ, יחד עם קבוצת צדוק פתרונות הובלה וקיבוץ כפר עזה הודיעו שיקימו יחד מבנה תעסוקה רב תכליתי (ייצור, משרדים או איחסון) באזור התעסוקה של הקיבוץ. שטח המבנה, שכרגע נמצא בשלב תכנון ראשוני, מוערך ב-42,000 מ"ר. עלות ההקמה של המבנה החדש נאמדת ב-250 מיליון שקל. באזור התעשייה של כפר עזה פועלים בהווה מפעל כפרית וחברת ההגברה והתאורה סינקופה.
קיבוץ כפר עזה, נמצא 2 ק"מ מזרחית לרצועת עזה, בין שדרות לנתיבות. עד ה-7 לאוקטובר התגוררו בקיבוץ כ-750 איש. מחבלים שחדרו לקיבוץ הרגו 64 אנשים וחטפו 19. תושבי הקיבוץ, שנהרס בחלקו, פונו ברובם לקיבוצים שפיים ורוחמה. קיבוץ כפר עזה הוא בעל השליטה במפעל כפרית עם אחזקת מניות בשיעור 57.6%. המפעל מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תרכיזים ותערובות עבור תעשיית הפלסטיק.
לדברי תומר כץ, המתחם ממוקם במרחק של 15 דקות מכביש 4 ו-20 דקות מכביש 6, ולכן הוא נגיש לריכוזי אוכלוסייה ותעסוקה ביישוביי העוטף ובכלל זה אופקים, שדרות, נתיבות וכן גם לבאר שבע, אשקלון וקריית גת. לדבריו, יש מגמה של מעבר של לקוחות גדולים ממרכזי הערים לאזורים פריפריאליים לאור התייקרות שכר הדירה באזורי הביקוש. הבטחון שלו בהצלחת הפרוייקט מבוסס על כך שחברת צדוק פתרונות הובלה היא שוכרת עוגן.
החזון של אורי אפשטיין, המנהל העסקי של קיבוץ כפר עזה, הוא שלפחות 70% מתושבי הקיבוץ, שפונו והתמקמו במקומות אחרים, יחזרו למקום. אזור התעסוקה החדש מבחינתו הוא עוגן פוטנציאלי משמעותי עבור הקיבוץ המתחדש: "התכנון של אזור התעסוקה והפיתוח שלו היו חלק מהאסטרטגיה העסקית שלנו עוד לפני ה-7 באוקטובר. השיקולים היו הצורך במקורות הכנסה יציבים עבור הקהילה שלנו. הצד השני הוא בהיבט הקהילתי - איך לתת לאנשים מתוך הקהילה מקום לפתח עסקים בתוך כפר עזה. הבנו שצריך לייצר סינרגיה עם מפעל כפרית, שהיא הנכס המרכזי שלנו, וענף גידולי השדה, כדי לקדם עסקים שקשורים לפעילויות האלה. משמעות שיתוף הפעולה עם רכס וצדוק היא שהפרוייקט מנוהל יחד. כלומר, היכולת לבחור את השוכרים". לדבריו, הכיוון כעת הוא פחות לוגיסטיקה ויותר עסקים מקומיים: "שוכר העוגן של צדוק שהוא בתחום הלוגיסטיקה נותן לי את הבטחון הכלכלי של הפרוייקט. הוא לא יושב על כל השטח".