תל אביב: בעלי דירות בפרויקט תמ"א 38 חוייבו לשלם מס שבח על הדירות ששופצו
תל אביב: בעלי דירות בפרויקט תמ"א 38 חוייבו לשלם מס שבח על הדירות ששופצו
מהחלטה בערר עולה כי בית המשפט המחוזי בת"א חייב בעלי דירות לשלם את המס כי סכום השיפוץ היה נמוך יותר ממה שמינהל המיסוי קבע, והשופט פסק על דרך הפשרה
בית המשפט המחוזי בת"א, ביושבו כוועדת ערר למיסוי מקרקעין, חייב בעלי דירות בפרויקט תמ"א 38/1 (חיזוק) לשלם מס שבח על דירות שעברו שיפוץ, כך עולה מהחלטה בערר מ־5 במרץ. מינהל מיסוי מקרקעין ת"א הטיל מס שבח על שיפוץ הדירות, בעלי הבניין טענו כי סכום השיפוץ היה נמוך יותר ממה שמינהל המיסוי קבע, והשופט פסק על דרך הפשרה.
הבניין כולל 16 דירות ונמצא ברחוב יפתח בתל אביב. הבעלים של הבניין חתמו עם יזם על פרויקט תמ"א 38, ואף הוסכם כי הדירות הישנות ישופצו, דייריהן יפונו לכל תקופת הפרויקט, והבעלים יקבלו דמי שכירות 5,000 שקל בחודש על כל דירה. עלות השיפוץ עמדה על 2.25 מיליון שקל. בעלי הבניין טענו כי לצורך חישוב מס השבח יש לקזז מסכום השיפוץ את סכום דמי השכירות שהתקבלו בכל אותה תקופה. מנגד, ברשות המסים טענו כי לא הוכח שהבעלים שילמו בנפרד עבור השיפוץ הפנימי כפי שנדרש בתמ"א, וגם אם כן – לא הוכח כי הפינוי היה נחוץ.
השופט תמך בגרסת בעלי הבניין: "העוררים הראו כי בפרויקט מסוים זה אכן נדרש פינוי בשל ביצוע העבודות לחיזוק הבניין והרחבתו על פי תוכנית התמ"א, ואף הוכח כי הפינוי היה ממושך. מנגד, הזמן שנדרש לפינוי בשל עבודות החיזוק הפנימי לא הוכח במדויק". השופט פסק שמשך הפינוי הנחוץ ייקבע על 18 חודשים, דמי השכירות שיתקזזו יהיו 1.44 מיליון שקל, והיתרה, בגובה 810 אלף שקל, תחויב במס שבח. את בעלי הדירות ייצג עו"ד משה הר שמש, ואת הפרקליטות עו"ד יהונתן בן דוד.