הבטיחות קודמת: סין מגבילה את הבנייה לגובה של גורדי שחקים
הבטיחות קודמת: סין מגבילה את הבנייה לגובה של גורדי שחקים
ערים עם אוכלוסייה של פחות מ-3 מיליון איש לא יורשו לבנות מגדלים מעל גובה של 150 מטר. ערים עם מספר גדול יותר של תושבים לא יוכלו לבנות גורדי שחקים מעל גובה 250 מטרים. ההגבלות מרחיבות הגבלה קודמת על בניית מבנים מעל גובה 500 מטרים.
סין מגבילה את הבנייה של גורדי שחקים גבוהים במיוחד בערים הקטנות יותר, כחלק מהפעולות שבהן נוקטות הרשויות המקומיות נגד פרוייקטי ראווה בזבזניים, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
לפי הודעת המשרד לדיור ופיתוח עירוני, מבלי לקבל אישור מיוחד ערים עם אוכלוסייה של פחות מ-3 מיליון איש לא מורשות לבנות גורדי שחקנים מעל גובה של 150 מטרים, וערים עם מספר גדול יותר של תושבים לא יוכלו לבנות גורדי שחקים מעל גובה 250 מטרים. ההגבלות הללו מרחיבות הגבלה קודמת על בניית מבנים מעל גובה 500 מטרים.
עוד נמסר בהודעת המשרד כי פקידים שיאשרו פרויקטים מסוג זה המפרים את החוק החדש "יצטרכו לתת את הדין על כך". פירוש הדבר כי יוטלו עליהם עונשים עליהם יוחלט בהמשך.
בסין נמצאים כמה מהבניינים הגבוהים בעולם, ביניהם מגדל שנגחאי המתנוסס לגובה 632 מטרים ומרכז פינג אן פייננס בשנז'ן בגובה 599.1 מטרים.
בעוד שבסין מכירים בכך שגורדי שחקים מייצגים דוגמה לשימוש חסכוני בקרקעות, החשש הוא שברשויות המקומיות מאשרים פרוייקטי בנייה מבלי לשים לב לענייני פרקטיות ובטיחות. מוקדם יותר השנה דווח על רעידות במגדל בגובה 358 מטרים עם 71 קומות בשנז'ן, והתגברו החששות הבטיחותיות. חקירה מצאה כי הסיבה הייתה תורן בגובה 50 מטרים שמוקם בקצה הבניין והתנועע עם הרוח. זמן קצר אחרי התקרית הוטל האיסור הכלל ארצי על בניית מגדלים בגובה של מעל 500 מטרים.
במשרד הדיור ציינו עוד כי הרשויות המקומיות נדרשות לבדוק את הבניינים הגבוהים הקיימים, כולל עריכת בדיקות תקופתיות ליסודות, לשלד ולתשתיות החשמל, המים והגז, וכן בדיקה של החומרים בהם השתמשו, העמידות לרעידות אדמה ולבטיחות אש.