בלעדיחג'ג' תסב את מלון ארזים במטולה לרשת סלינה
בלעדי
חג'ג' תסב את מלון ארזים במטולה לרשת סלינה
קבוצת הייזום רכשה את המלון המיתולוגי, שמזוהה עם פעילות קום המדינה בגבול הצפוני, בסכום המוערך ב־15 מיליון שקל. המלון יהפוך לחלק ממותג “מנתור” של רשת סלינה, שחג’ג התחייבה להקים לה כ־30 מלונות תמורת 20% מרווחי הפעילות
מלון ארזים המיתולוגי במטולה נרכש על ידי קבוצת חג’ג’ וצפוי להפוך לחלק ממותג “מנתור” של רשת מלונות סלינה, שעמה יש לחג’ג’ הסכם שיתוף פעולה, כך נודע ל”כלכליסט”. על פי ההערכות בעלי המלון דרשו עבורו 19 מיליון שקל, והעסקה נסגרה על כ־15 מיליון שקל.
ארזים, מהמלונות המפורסמים של אזור הצפון, נוסד ב־1942 על ידי נחום בלסקי המנוח, ונוהל לאורך השנים על ידי משפחת בלסקי המקומית. שמו ניתן על שם ארזי הלבנון. בעת הקמתו היתה במטולה נקודת מכס בין ארץ ישראל ללבנון, ועם מתארחי המלון באותם ימים נמנו גם סוחרים לבנונים.
במקביל התרחשה במלון פעילות הקשורה לעלייה הבלתי לגאלית לישראל. גם לאחר קום המדינה המלון נשאר בליבת הפעילות המדינית־צבאית, והתקיימו בו ועדות שביתות הנשק בין לבנון וישראל ובין לבנון וסוריה, ובמקביל הוא נודע כמלון שאליו זורמים גופי התקשורת הבינלאומיים בכל אירוע ביטחוני. התארחו בו עיתונאים מרחבי העולם לצד נשיאים, ראשי ממשלות, שרים, חברי כנסת ומפקדים מצמרת צה"ל. את דרכו של נחום בלסקי המשיכה משפחתו, ובהמשך הוא נוהל על ידי ביאליק בלסקי המנוח, וכיום מנהלת את המלון נעמה בלסקי. לקראת מכירתו התקיים לאחרונה במלון ערב שנקרא "קירות מספרים", בהנחיית מנחם הורביץ, ובהשתתפות אנשי יחידת המודיעין לשעבר, צלמי טלוויזיה לשעבר ומשפחת בלסקי על ענפיה וחברים.
סגור לשיפוצים
המלון אמנם פעיל, אך כבר עשרות שנים שלא עבר שיפוץ משמעותי. הוא כולל 66 חדרים, וניתן להרחיבו לכ־75 חדרים. בכוונת סלינה להפוך את המלון לחלק מהמותג מנתור, שבו שותפים גם מוש בן ארי ואורי גוטליב, ולכלול בו פעילות מעולמות התוכן של השניים, כגון סדנאות יוגה ומדיטציה ואירועי תרבות ומוזיקה. המלון נסגר לשיפוצים וייפתח מחדש ב־15 באפריל, אחרי שיפוץ, עיצוב והתאמה, ויכלול בר ומסעדה חדשים, חלל עבודה, מקום להופעות בבריכה ומתחם לסדנאות.
כיום פועלים תחת המותג “מנתור” בתי מלון בבית אורן ובמעלה החמישה, ובעתיד הוא יפעל גם בקיבוצים נתיב הל”ה, לוחמי הגטאות, פרוד וצאלים. המלון יהיה מותאם למחירי הפריפריה, ויהיה יותר זול יותר מבית אורן ומעלה החמישה, כך שמחירים של חדרים פרטיים יתחילו ב־300 שקל ללילה.
רכישת מלון ארזים מתבצעת כחלק מהשותפות עם רשת סלינה הבריטית, שהוקמה על ידי הישראלים דניאל רודסבסקי ורפי מוסרי. במסגרת שותפות זו, שעליה דיווחה חג’ג’ באוקטובר 2021, חג’ג’ תקים עבור סלינה כ־30 בתי מלון בישראל בהשקעה של כ־580 מיליון שקל, בשני מתווים עיקריים: מסלול רכישה ומסלול השכרה. בשני המקרים חג’ג’ זכאית ל־20% מהתשואה. במסלול הרכישה סלינה מאתרת את הנכסים בהם היא מעוניינת, קבוצת חג’ג’ רוכשת אותם ומבצעת את ההתאמות הנדרשות לרשת סלינה. לאחר מכן סלינה שוכרת מחג’ג’ את הנכסים לתקופה של שבע עד עשר שנים, שבסיומה תחליט סלינה אם להאריך את ההסכם מול חג’ג’. אם תבטל את הסכם השכירות, היא תידרש לשלם לחג’ג’ דמי שכירות שיבטיחו לה תשואה של כ־8% מהשנה השלישית והלאה. מלון ארזים נכלל בקטגוריה זו.
במסלול השכירות סלינה מציעה לחג’ג’ להפוך נכסים שהיא כבר שוכרת לבתי מלון, בעלות של עד 3.75 מיליון דולר לכל פרויקט.
עוד גלמפינג
חג’ג’ דיווחה לאחרונה לבורסה על עסקאות רכישה בעכו ובירדן ההררי. בעכו רכשה חג'ג' מבנה בלב העיר העתיקה, עם חצר פנימית ונוף לים, שצפוי להיפתח בספטמבר 2023 ולכלול 35 חדרי מלון. עבור הנכס בעכו שילמה חג'ג' כ־7.5 מיליון שקל, וההשקעה בו מוערכת ב־12 מיליון שקל נוספים. הסכם השכירות מול סלינה הוא ל־22 שנה עם אפשרות יציאה מההסכם לאחר 10 שנים. הפרויקט בירדן ההררי כולל קרקע בת 91 דונם עליה יוקם מתחם מלונאות בשטח של כ־6 דונם. חג'ג' רכשה את הקרקע ב־14.75 מיליון שקל, בכוונה להקים בו מתחם גלמפינג בדומה לזה שבמכתש רמון.
במסלול ההשכרה דווח על הפיכת שטחי משרדים בבית הכשרת הישוב בתל אביב מלון בהשקעה של כ־15.3 מיליון שקל בהסבת הנכס למלון. במודל זה פועלים גם מלונות במעלה החמישה, הכולל כ־62 חדרים, וכן ארבעה מלונות, הנקראים על ידה "עסקת הקיבוצים", בקיבוצים לוחמי הגטאות, פרוד, נתיב הל"ה וצאלים, ובהם בסך הכל כ־160 חדרים. חמשת המלונות הללו והמלון במצפה רמון (מתחם אדמה ברובע הבשמים של היישוב) יפעלו תחת המותג “סלינה”.
היעד של חג’ג’ וסלינה הוא להגיע בתוך שנתיים לכ־30 סניפים פעילים.