סגור

בלעדי
התאוששות ברמת החייל: תדהר מחדשת את הבנייה

תדהר ו־YBOX מחדשות את בניית מגדל ראול 16, שבגלל הקורונה הופסקה לפני שנה. השתיים מתכננות לשווק את שטחי המשרדים לחברות הייטק ולחברות מהתחום הרפואי

מגמת התאוששות של תחום המשרדים ברמת החייל בצפון תל אביב: אחרי הקפאה של קרוב לשנה בבניית המגדל ברחוב ראול ולנברג 16 (מגדל Raoul16) ברמת החיל בשל הקורונה, החליטו השותפות, החברות תדהר ו־YBOX, על חידוש הבנייה, שהופסקה לאחר שלב הקמת החניונים. מכיוון שלמגדל המתוכנן יש היתר בנייה בתוקף, ההערכה היא כי הבנייה תחודש כבר בתקופה הקרובה, והיא צפויה להימשך כשנתיים וחצי. במקביל בחודשים הקרובים יחלו החברות בשיווק שטחי המשרדים בתקווה למשוך למגדל חברות הייטק ולחלופין חברות מהתחום הרפואי, הנחשב דומיננטי ברמת החייל מאז פתיחתו של בית החולים אסותא.

המגרש ברמת החייל ממוקם בפינת הרחובות ראול ולנברג והנחושת, בסמוך לפרויקט CU, שגם אותו הקימה תדהר (עבור קבוצת רכישה). המגרש נרכש על ידי חברת YBOX, שבבעלות יעקב גורסד, עם שותף צרפתי, ובאוקטובר 2017 מכרה YBOX מחצית מהזכויות בפרויקט לקבוצת תדהר תמורת כ־36.5 מיליון שקל. על פי ההסכם בין השתיים, תדהר אחראית על בניית הפרויקט. במאי 2018 קיבל הפרויקט את אישור הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל אביב, וזכה לזכויות בנייה נוספות המאפשרות ליזמים לבנות מגדל בן 20 קומות בשטח של כ־25 אלף מ"ר (ללא שטחי חניה), שהם תוספת של שתי קומות וכ־2,000 מ"ר בהשוואה לתוכנית הקודמת. כמו כן המגדל יכלול שדרת מסחר במפגש עם הרחוב.
ביולי 2019 קיבלו שתי החברות ליווי פיננסי לפרויקט בסכום של עד 225 מיליון שקל, אך עם פרוץ הקורונה הן החליטו לעצור את הבנייה ולבחון את ההתפתחויות בענף. בימי הקורונה הראשונים הסתמן כי צפויים להתרחש שינויים דרמטיים בהרגלי העבודה, וחברות רבות אכן עברו למודל עבודה היברידי של בית ומשרד. אלא שפריחת ענף ההייטק בשנתיים האחרונות הובילה לביקושי שיא למשרדים, בעיקר בצירי התנועה המרכזיים של תל אביב, מנחם בגין ויגאל אלון. בניגוד להערכות קודמות, בצירים הללו יש כיום מחסור בשטחי משרדים, וחלק מהחברות מחפשות שטחים גם באזורים מעט מרוחקים יותר כמו רמת החייל.
1 צפייה בגלריה
גיל גבע יו”ר תדהר הדמיית מגדל Raoul16 רמת החייל
גיל גבע יו”ר תדהר הדמיית מגדל Raoul16 רמת החייל
הדמיית ראול 16 ברמת החייל ויו"ר תדהר גיל גבע. הבנייה הופסקה לאחר הקמת החניונים
(צילום: עמית שעל)
מנכ"ל אינדקס נדל"ן, המספקת ליזמים וחברות שירותי נדל"ן עסקי, אלעד פוקס, המתמחה ברמת החייל: "קיימת מגמה של התאוששות ברמת החייל, גם בהיבט של דמי שכירות. המספרים נמצאים בעלייה מתמדת בפרויקטים מהסטנדרט הגבוה כמו CU. כבר חזרנו לרמות המחיר של לפני הקורונה, וגם בהיבט של מחירי מכירה – נעשו לאחרונה מספר עסקאות מכר במחירי טרום קורונה.
“אנו צופים שלאור הביקושים הגבוהים לשטחי משרדים במרכז תל אביב והבורסה, לעומת ההיצע המאוד מוגבל, יחד עם עליית המחירים, בסופו של דבר תחול זליגה של חברות לרמת החייל, שתמיד היוותה אלטרנטיבה מכיוון שמדובר עדיין בתחומי תל אביב. מחירי השכירות נוחים מאוד, והאזור צמוד לפארק הירקון עם אפשרות גם למשתמשי הקורקינט להגיע דרך הפארק".