יש הסכם: שכר המינימום של עובדי הבניין יעלה ל-6,300 שקל
יש הסכם: שכר המינימום של עובדי הבניין יעלה ל-6,300 שקל
ההסכם ייכנס לתוקף ב-30 ביולי. שכר המינימום בענף שעומד כיום על 5,600 שקל יהיה שכר המינימום הגבוה מכלל ענפי העבודה; תוספת שכר תינתן גם למנופאים ומנהלי עבודה. עוד נקבע בהסכם שעובדים בענף יעברו השתלמויות בטיחות והדרכת עבודה בגובה
הסתדרות עובדי הבניין והתעשיות הנלוות, התאחדות הקבלנים בוני הארץ והתאחדות קבלני השיפוצים חתמו היום (א') על הסכם קיבוצי כללי שמטרתו לשפר את תנאי שכרם של העובדים בענף הבנייה.
רמת השכר הנמוכה ביותר של העובדים בענף עומדת על כ-5,600 שקל (שכר המינימום במשק הוא כ-5,300 שקל), ושכר זה אמור לעלות החל מה-30 ביולי ל-6,300 שקל.
מבחינת שכרם של מנהלי העבודה, בסיס השכר הנמוך ביותר עומד על כ-8,500 שקל והוא צפוי לטפס עד ל-11 אלף שקל. עוד נקבע כי לאחר שלוש שנות עבודה תפתח אוטומטית, לכל עובד, קרן השתלמות, וכן כל עובד יקבל הפרשות מוגדלות לפנסיה בחצי אחוז מהסטנדרט
עוד כולל ההסכם קידום אוטומטי בדרגות השכר לעובדים, תוספת שכר של קרוב ל-50% לשעת עבודה של מנופאים ומנהלי עבודה, ושיפור בשכר עובדי ענף השיפוצים. על פי הערכות, להסכם להעלאת שכרם של העובדים תהיה השפעה משמעותית בעיקר על התנאים הסוציאליים של העובדים, ועל הפנסיה, ופחות על שכרם בתלוש, זאת מאחר ושכר העבודה בענף גבוה יותר משכר המינימום החדש.
בהסכם נקבע גם כי המעסיקים בענף יגדילו את ההשקעה בשמירה על הבטיחות ויחויבו לשלוח את העובדים להשתלמות בבטיחות מעשית, שבמסגרתה יעברו העובדים הדרכת עבודה בגובה והדרכות בנושאים נוספים הנוגעים לחובת הזהירות באתר.
בענף הבנייה והתשתיות מועסקים כ-340 אלף עובדים, מהם כרבע מיליון ישראלים. הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, שמשותפת להסתדרות ולהתאחדות הקבלנים, מתכוונת כמהלך משלים בהמשך, להקים אקדמיה למקצועות הבנייה, שתכשיר עובדים ומנהלים בענף.