סגור
בית החולים הדסה עין כרם והקרקעות הסמוכות
בית החולים הדסה עין כרם והקרקעות הסמוכות (שאטרסטוק)

"בי"ח הדסה הוא לא יזם נדל"ן": עיריית ירושלים נגד בניית שכונת ענק ליד עין כרם

עיריית ירושלים מתנגדת להסכם שנחתם בין בית החולים לבין רשות מקרקעי ישראל להשבת קרקעות לצורך תכנון ושיווק שכונות מגורים בהיקף של כ-8,400 יח"ד בעין כרם. ראש העיר, משה ליאון: "עיריית ירושלים בראשותי לא תאפשר לקדם שום תוכנית בנייה בסובב הדסה, מעבר לצרכיו המיידיים של בית החולים"

רשות מנהל מקרקעי ישראל (רמ"י) פרסמה אתמול (יום ג') כי נחתם הסכם בינה לבית החולים הדסה על השבת קרקעות לצורך תכנונן ושיווקן לטובת הקמת שכונות מגורים בהיקף של כ-9,000 יח"ד בעין כרם והר הצופים. בטקס החתימה השתתפו שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, מנהל רמ"י ינקי קוינט, יו״ר מועצת המנהלים של הדסה, דליה איציק, ואחרים. ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, שלא השתתף בארוע, הודיע אמש כי יפעל בכל דרך חוקית וציבורית על מנת למנוע את קידום הרעיון של קידום תוכניות בנייה באזור זה.
הסכם העקרונות שנחתם בין הדסה למדינה קובע כי רמ"י תקדם תכנון ושיווק למגורים ותעסוקה בשטחים שיוחזרו מבית החולים הדסה למדינה תוך מיקסום פוטנציאל יחידות הדיור ושימוש יעיל ומיטבי בקרקע. מדובר על תוספת של כ-8,400 יח"ד ואלפי מ"ר למסחר בעין כרם וכ- 400 יח"ד בהר הצופים. וכן תוספת של כ-90,000 מ"ר לתעסוקה. ע"פ ההסכם, רמ"י תשווק את המגרשים במכרזים פומביים והכספים שיועברו מרמ"י במסגרת מתווה זה ישמשו לפיתוחו של בית החולים. כמו כן, ניקבע כי במסגרת מימוש ההסכם רמ"י תעביר להדסה מקדמות בסך כולל של 350 מיליון שקל לצורך פיתוח בית החולים הדסה עין כרם.

יש לציין כי מדובר בכ-500 דונם של שטחים הממוקמים בשיפולים המערביים של ההר שעליו בנוי בית החולים הדסה עין כרם. שטחים אלה אינם חלק מהמרקם האורגני של העיר הקיימת וכרגע אינם מונגשים. החשש הוא מפגיעה נופית וגם, ממחיקת הזהות המיוחדת של שכונת עין כרם, שנמצאת בקרבת מקום.
יעקב קוינט, מנהל רמ"י, מסר כי : "ההסכם יאפשר מחד את פיתוח העיר ירושלים ומערכת הבריאות המפוארת שלה ומאידך את הגדלת היצע הקרקעות לדיור. בשעה שמחירי הדיור בכל רחבי הארץ בירידה יש לפעול לכך שגם בירושלים הבירה המחירים ירדו. רק המשך הגדלת ההיצע בעיר יגרום לכך".
כאמור, ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מתנגד להסכם שנחתם אתמול וקורא לכל המעורבים בהסכם הזה לחזור בהם, שכן "ההסכם עומד בניגוד לאינטרס הציבורי, בניגוד לעמדה התכנונית של העיר ירושלים ובניגוד לערכים החברתיים של מדינת ישראל. בעירייה מסרו כי "הדבר עוד חמור במיוחד לנוכח העובדה כי כל הגורמים המעורבים בהסכם יודעים כי עיריית ירושלים קידמה בשנים האחרונות תוכניות בנייה רבות ובעיר קיימות תוכניות מאושרות לבניית אלפי יחידות דיור, כך שאין בעת הזאת כל מצוקת דיור בעיר, שתצדיק פגיעה כה חמורה בערכים כה חשובים".
יוסי חביליו, סגן ראש עיריית ירושלים, מסר לכלכליסט כי "בניית שכונת מגורים סביב להדסה תהיה אסון לירושלים ולשטחים הירוקים סביב לה, האיחוד הירושלמי ואני נילחם בכוונה הזו בכל הכח, תפקיד בית החולים הדסה הוא לתת שירותי בריאות ולא להיות יזם נדל"ן".
ממנהל התכנון נמסר כי: "התוכנית טרם הוגשה לוועדה המחוזית. כמו כל תוכנית שמוגשת לוועדה, הוועדה תגבש את עמדתה ביחס לתוכנית".