סגור
הבניין ברחוב ביאליק 37 ברמת השרון
הבניין ברחוב ביאליק 37 ברמת השרון (צילום: אוראל כהן)

חברת הבנייה לא רשמה בטאבו - ובעלי הדירות ברמה"ש תובעים 1.6 מיליון שקל

28 בעלי דירות בבניין בשדרות ביאליק 37 תובעים את חברת הבנייה אלה אמה יזמות, השייכת לקבוצת גבאי, בטענה כי חמש שנים לאחר האכלוס החברה טרם רשמה את הדירות בטאבו, והבניין לא נרשם כרכוש משותף

28 בעלי דירות בבניין בשדרות ביאליק 37 ברמת השרון הגישו לאחרונה תביעה על 1.6 מיליון שקל נגד חברת הבנייה אלה אמה יזמות, השייכת לקבוצת גבאי, בטענה כי חמש שנים לאחר האכלוס החברה טרם רשמה את הדירות בטאבו, והבניין לא נרשם כרכוש משותף. לטענתם, נגרם להם נזק כספי של כ־7 מיליון שקל בשל ירידת ערך דירותיהם.
1 צפייה בגלריה
עו"ד גיל אדר
עו"ד גיל אדר
עו"ד גיל אדר
(צילום: נורית יהלומי)
על פי התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד גיל אדר, בתקופה שבין דצמבר 2013 למאי 2017 רכשו התובעים דירות בפרויקט הבוטיק שהקימה אלה אמה יזמות ברמת השרון. בהסכמי המכר התחייבה החברה לרשום בטאבו את הבית המשותף ואת זכויות הדיירים בדירותיהם בפרק זמן של 24 עד 30 חודשים ממועד מסירת הדירות. לצורך הרישום אף שילמו רוכשי הדירות במשותף למשרד עורכי הדין של החברה שכר טרחה של 697 אלף שקל.
עו"ד אדר מסביר את המצב הבעייתי שאליו נקלעו בעלי הדירות: "בתביעה הראינו שיש דוגמה מצוינת לירידת ערך הדירה בגלל אי הרישום בטאבו. יש דירה שנמכרה בבניין ב־35% פחות מאשר דירה דומה בבניין שכן. כשיש צו רישום אפשר לנהוג מנהל בעלים בצורה מאוד קלה. במקרה של הבניין ברחוב ביאליק הנכס רשום בחברה משכנת, שזה משרד עורכי הדין שייצג את הקבלן. החברה המשכנת גובה עוד עלויות ויש עוד בירוקרטיה". בקבוצת גבאי תולים את העיכוב ברישום הזכויות בעיריית רמת השרון: "רישום פרצלציה הוא פעולה שנעשית על ידי העירייה, כאשר במקרה זה עיריית רמת השרון מתעכבת ועד כה לא הסדירה את הנושא".