סגור
HAP ערן פולק מחברת
ביהמ"ש קבע שפולק פברק שוד בניסיון להונות חברות ביטוח

קופת השרצים של פולק

בית המשפט העליון פסק ב־2019 כי ערן פולק, מהשותפים בהאפ, פברק שוד בניסיון להונות חברות ביטוח ולקבל מהן תגמולים במרמה

הנפילה העסקית של האפ מהווה כישלון מהדהד ראשון לשותפים ניר אמזל ואמיר חסיד, אולם שמו של השותף השלישי, ערן פולק – המנהל את משרדי החברה ועובדיה בניו יורק ואחראי על כל הפרויקטים שלה מקרוב – כבר נקשר בעבר לפרשה בעייתית שקדמה להקמת האפ. ב־2019 פסק בית המשפט העליון, בהליך אזרחי, כי ב־2010 פולק פברק שוד בניסיון להונות חברות ביטוח ולקבל מהן תגמולים במרמה.
פולק תבע את הביטוח בטענה שהיה קורבן לשוד שבוצע במשרדי חברת יהלומים בבעלותו בהונג קונג, שאליה הגיע כדי לבצע עסקת מכירת יהלומים גדולה. הוא טען ששני נציגים אפריקאים, לכאורה נציגי הקונה בעסקה, כפתו אותו באזיקונים בידיו וברגליו והכו אותו במהלך השוד, ובאיומים ובאלימות דרשו ממנו לנטרל את האזעקה ואת מצלמות האבטחה במשרד ולפתוח את הכספת, ממנה שדדו יהלומים ומזומן בשווי של כ־10 מיליון דולר.
בית המשפט קיבל את טענת חברות הביטוח כי רבים מהילומים שדווחו כגנובים נותרו בחברה של פולק, דחה את גרסתו וקבע שניסה להשיג תגמולים מהביטוח במרמה עבור יהלומים שרק "נשדדו למראית עין".
ב־2017 בית המשפט המחוזי רק העלה תהיות בנוגע לסיפור השוד, ודחה את תביעת פולק, אך העליון הלך עוד צעד וקבע בערעור ש"לא התקיים אירוע שוד", הצביע על פעולות מחשידות של פולק לפני האירוע, כמו הרחבת הפוליסה או בחירתו במקום לא מאובטח.
הפרשה זכתה ב־2017 לסיקור תקשורתי, והאפ, שאז ניסתה לקדם את הנפקתה בבורסה, התנערה מפולק והודיעה כי הוא "ביקש לעזוב את תפקידו מאחר שהחברה חרתה על דגלה את נושא האמינות והשקיפות כערכים עליונים". בפועל פולק ממשיך לעבוד בחברה עד היום.
על כך אומר אמזל: "כחלק מהמהלך שלנו אז לקראת הנפקה הוצאנו אותו מהחברה, אבל לאחר שהמהלך לא יצא לפועל, הוא נשאר בחברה הפרטית שלנו בניו יורק. הוא לא נוגע בכספי משקיעים, וזה רק בשביל הנראות שאנשים לא יהיו במתח מיותר".