בלעדירוכשי דירות ברמת אביב תובעים את חג'ג': “לפצות כמו יזם”
בלעדי
רוכשי דירות ברמת אביב תובעים את חג'ג': “לפצות כמו יזם”
בתביעה על 17 מיליון שקל נטען שחג’ג’ ניהלה פרויקט ברמת אביב כיזמית, ולא כמארגנת קבוצת רכישה, ולכן עליה לפצות על איחור במסירה. נטען גם שבנתה קומת חניות לצרכיה
חברים בקבוצת רכישה בפרויקט מגורים ברמת אביב תובעים כ־17 מיליון שקל מקבוצת חג'ג' ומהבעלים צחי חג'ג', וזאת על איחור במסירת דירות ועל בניית קומת חניה שלטענתם לא תשמש אותם — כך עולה מכתב תביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
בכתב התביעה, שהוגש על ידי עורכי הדין פז מוזר, עומר זיו־אשכר ונתיב רגב ממשרד ליבליך־מוזר־גליק, נטען כי חג'ג' ניהלה את הפרויקט כיזמית לכל דבר, ולא כמארגנת קבוצת רכישה, ולכן עליה לנהוג ברוכשים בהתאם לחוק המכר — ולפצות אותם על איחור במסירת דירות. על פי כתב התביעה, הדירות נמסרו באיחור של 16 חודשים. על סעיף זה הם תובעים 9 מיליון שקל.
הפרויקט ברחוב איינשטיין 12-10 יצא לדרך ב־2012, אז רכשו חברי הקבוצה את חלקם בקרקע. הפרויקט כלל שני בניינים בני 74 דירות מעל קומת מסחר של 1,900 מ”ר. לטענת הרוכשים, אף שהפרויקט הוגדר כקבוצת רכישה, בפועל חג’ג’ ניהלה אותו כפרויקט יזמי לכל דבר, ובהתאם לכך שיווקה להם דירות ספציפיות, לפי תמהיל דירות שהיא קבעה, וכן נתנה להם אומדן של מחיר סופי.
לטענתם, הפרויקט התנהל כיזמי כבר מהשלבים הראשונים, עת לרוכשי הדירות לא היתה כל השפעה על הליך פירוק השיתוף של הקרקע, וחג’ג’ לבדה החליטה לרכוש את הקרקע בהליך כינוס נכסים. דוגמה נוספת שמספקים הרוכשים היא בחירת הקבלן המבצע. לטענתם, חג’ג’ בחרה בעצמה את הקבלנית אלקטרה, בלי שהתקבלו הצעות של חברות אחרות, וצחי חג’ג’ אף ציין בפניהם כי מאחר שאלקטרה בונה עבורם פרויקט נוסף, המחיר שקיבלו נמוך.
בנוגע לצחי חג’ג’, נטען כי הוכתב להם כי הוא יהיה נאמן הקבוצה, אף שהיה מצוי בניגוד עניינים, ובמהלך כל הפרויקט התנהל חג’ג’ “כאילו אינו חב כל חובת נאמנות לתובעים ודאג אך ורק לאינטרסים של חברת רג’נסי וקבוצת חג’ג’ ולאינטרס האישי שלו כבעלים ושותף”, לשון התביעה.
גם בנוגע לנציגות מטעם הקבוצה, נטען כי זו הורכבה מרוכשים שלהם היה קשר אישי או עסקי לחג’ג’, והם פעלו בעיקר כעושי דברם ולא לקידום האינטרסים של הקבוצה, “ולכל הפחות תומרנו על ידי עו”ד חג’ג’ ושימשו הלכה למעשה כחותמת גומי של חג’ג’”.
טענה נוספת היא שחג'ג' הציגה לרוכשים מצגי שווא בנוגע לעלויות הבנייה. לטענתם, נמסר להם בתחילת הדרך כי הפרויקט כולל ארבע קומות חניה, כשלמעשה חג'ג' ידעה מהתחלה כי יהיה צורך בחמש קומות חניה. לפי התביעה, קומת חניון חמישית נדרשה למיצוי מלוא זכויות הבנייה של החלק המסחרי בפרויקט, ואף שחג'ג' היא הנהנית העיקרית ממנה, הרוכשים שילמו 85% מעלות הקומה הזו. בתביעה דורשים הרוכשים 7.2 מיליון שקל על סעיף זה ועבודות נוספות שהוזמנו לצורך השטחים המסחריים בפרויקט.
לטענתם, כל אלה גרמו לעיכוב בלוחות הזמנים: "הנתבעים בהתנהלותם גרמו לאיחור במסירה. בין היתר הם הזמינו עבודות נוספות לצורכי השטחים המסחריים שבבעלותם, דבר שגרר דחייה ועיכוב במסירת הדירות".
מקבוצת חג'ג' נמסר בתגובה: "הפרויקט נבנה במסגרת קבוצת רכישה. הטענה לפיה קבוצת חג’ג’ אחראית לאיחור במסירה אינה נכונה, משום שהאחריות על המסירה היא של הקבלן, ועל הקבוצה להפנות את טענותיה אליו. האיחור במסירה הוא של מספר חודשים ספורים ולא כפי שנטען.
“הרוכשים שילמו מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק המבוקש בפריים לוקיישן בתל אביב. בכל הנוגע למרתף החניה, כתנאי לקבלת היתר ולדיון בהתנגדויות, נדרשה הקבוצה לבטל חניות שתוכננו תחילה כעיליות לפי התב”ע, ולכלול אותן במרתף. לאחר שלא הצליחה הקבוצה להפוך את החלטת העירייה, הוחלט בידי נציגות הקבוצה וגם בידי אספה כללית של חבריה לאשר את החניון, כולל העלות שלו, כבר ב־2014. לחניות אלו שווי רב אשר מתעלמים ממנו בתביעתם".