סגור
רחוב הקוצר ברמה"ש
רחוב הקוצר ברמה"ש. תלונה על הדירה (צילום: גוגל מפס)

דירת התמורה בפרויקט תמ"א 38 לא לטעמכם? תשכחו משינוי התכנון

בעלי דירות בבניין שקיבל היתר לתמ"א 38 טענו כי הדירה שתוכננה עבורם היא "דירת צינור פגומה". את ועדת הערר זה לא עניין: "התכנון סביר"

ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה בתל אביב דחתה לאחרונה ערר של בני זוג אשר התנגדו למתן היתר בנייה במבנה שבו הם מתגוררים ומיועד להתחדשות עירונית. מדובר בפרויקט תמ"א 38/2 ברחוב הקוצר 7־9 ברמת השרון שהחברה היזמית בו היא אשדר. הערר הוגש יחד עם שני עררים נוספים נגד היתר הבנייה שאושר לאשדר וכולל ‏הריסת שני מבנים בני שלוש קומות ו־24 דירות והקמת מבנה בן שש קומות ו־55 דירות.
בני הזוג מחזיקים בדירת שלושה חדרים פינתית בקומה השנייה של הבניין ברחוב הקוצר 7. לטענתם, זוהי הדירה האיכותית ביותר והגדולה ביותר בשטחה בשני הבניינים המיועדים להריסה. לפי בני הזוג, הם מוסרים דירה עם תכנון איכותי, ואילו הדירה שתוכננה עבורם במסגרת הפרויקט היא צרה וארוכה, "דירת צינור פגומה", שאינה ראויה למגורים ואף אינה מאפשרת תכנון סביר, מאחר שהממ"ד ממוקם במרכז הדירה, כך שלא ניתן לשנות את התכנון הפנימי שלה.
בהחלטת ועדת הערר המחוזית, בראשות אייל אילוז, נכתב כי מתקבל הרושם כי המקור לטענות הוא חוסר שביעות רצון מהתמורה שהם מקבלים מחברת אשדר, וחלק מהטענות אינן תכנוניות אלא קנייניות, ולכן אין להן מקום לדיון במוסד תכנוני. בהחלטה נכתב בהקשר זה כי "כל עוד בידי מגיש הבקשה להיתר אחוז ההסכמות הנדרש של בעלי הדירות במקרקעין לצורך הגשת הבקשה להיתר, יש לבחון את הבקשה להיתר בהיבטים תכנוניים בלבד".
לגבי הטענות הנוגעות לתכנון הלקוי נכתב בהחלטה: "מעיון בתוכנית הבקשה להיתר לא מצאנו כי תכנון דירת התמורה לעוררים הוא בלתי סביר. לכך יש להוסיף כי קומות א'–ה' הן קומות טיפוסיות, כך שמעל דירת התמורה קיימות עוד ארבע דירות זהות, אשר לגביהן לא נטענה כל טענה לחוסר סבירות בתכנון או פגם תכנוני כלשהו". הוועדה אף קבעה כי "אין חובה תכנונית לקיומה של גמישות תכנונית עתידית". את אשדר ייצגו עורכי הדין עפר טויסטר וסופיה אייזנהרט ממשרד עו"ד עפר טויסטר, ואת הוועדה המקומית רמת השרון יייצג עו"ד אבי להום.