מפלט במפרץ? רומן אברמוביץ' מחפש לרכוש נכס בדובאי
מפלט במפרץ? רומן אברמוביץ' מחפש לרכוש נכס בדובאי
לפי דיווח בבלומברג, המתבסס בין היתר על מקורבים לאוליגרך, הוא מעוניין בנכס בפאלם ג'ומיירה; כמו אוליגרכים רוסים אחרים, גם הוא סובל מסנקציות בינלאומיות וחושש מהקפאת נכסיו; הפתרון עשוי להיות איחוד האמירויות, שלא הטילה סנקציות כאלו
רומן אברמוביץ', שכמו אוליגרכים רוסים רבים אחרים סובל מהסנקציות הבינלאומיות, מחפש בית בדובאי, כך על פי דיווח בבלומברג. דיווח זה מתבסס בין היתר על אתרים למעקב אחר טיסות, ולפיהם אחד ממטוסיו הפרטיים של אברמוביץ' נחת בעיר מוקדם יותר החודש.
האוליגרך, שנאלץ בין היתר להעביר לנאמנות את קבוצת הכדורגל צ'לסי שבבעלותו, ושהונו הוערך על ידי בלומברג בכ-13.5 מיליארד דולר, היה בקשר קרוב עם הקרמלין. שמו נכלל ברשימת האנשים שעליהם הטילה בריטניה סנקציות ב-10 במרץ בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה, והאיחוד האירופי - ב-15 במרץ.
אברמוביץ', שמחזיק גם באזרחות ישראלית, קושר בעבר לנכסים בניו יורק, צרפת ולונדון, שכל אחד מהם שווה מיליוני דולרים. בבעלותו גם אחוזה בהרי הרוקי בארצות הברית ונכסים נוספים במדינה זו שעלולים להיות מוקפאים. הוא מחזיק גם בלפחות שתי סופר-יאכטות, מספר מטוסי נוסעים פרטיים, מסוק ומספר מכוניות יוקרה.
לפי הדיווח בבלומברג, בשבועות האחרונים הוא חיפש בית לקנייה בפאלם ג'ומיירה (Palm Jumeirah) שבדובאי, כך מסרו אנשים המקורבים לאוליגרך.
פאלם ג'ומיירה, שלפי מתכנניו הוא אחד האיים המלאכותיים הגדולים בעולם, הוא ביתם של מולטי-מיליונרים רבים. מחירי הנכסים בו מתחילים ב-204 אלף דולר, ודירת חמישה חדרים יכולה לעלות עד 11 מיליון דולר.
אחד ממטוסיו הפרטיים של אברמוביץ', בואינג 787 דרימליינר הרשום בהולנד, נחת ליד ג'בל עלי שבדובאי ב-4 במרץ, כך על פי חשבון טוויטר שעוקב אחר מטוסיהם הפרטיים של אוליגרכים. לא ידוע אם אברמוביץ' עצמו היה על המטוס. ג'בל עלי נמצא כ-25 ק"מ מפאלם ג'ומיירה.
רוסים עשירים נמלטו לדובאי יחד עם היאכטות והמטוסים הפרטיים שלהם, לאחר שהמערב הטיל עליהם סנקציות בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה, כיוון שמדינת איחוד האמירויות לא הטילה סנקציות על אותם אנשים. אברמוביץ' עצמו העביר את היאכטות שלו לטורקיה, כך לפי הדיווחים.
ג'ורג' חוג'ייג', מייסד ומנכ"ל VirtuZone שעוזרת לזרים להתיישב בדובאי, אמר לביזנס אינסיידר שהחברה שלו מקבלת הרבה יותר פניות מרוסים בעקבות הפלישה. "הם נוכחים באי היציבות, והחליטו להעביר את משפחותיהם למקום אחר", הוא אמר.
איש עסקים רוסי אמר ל"ניו יורק טיימס" בראשית החודש כי "אף אחד לא רוצה לקבל אותך, פרט למקומות כמו דובאי. אין שום בעיה להיות רוסי בדובאי".