פינוי בינוי בכיכר הדוידקה בירושלים: "אברהם הוסטל" ייהרס - ובמקומו יוקם מגדל של 43 קומות
פינוי בינוי בכיכר הדוידקה בירושלים: "אברהם הוסטל" ייהרס - ובמקומו יוקם מגדל של 43 קומות
במגדל יהיו 456 יחידות דיור, שטח ציבורי בגודל 900 מ"ר וכ-18 אלף מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה. כמו כן ייבנה חניון תת קרקעי של שבע קומות
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים תדון מחר (ב') בתוכנית למגדל בגובה 43 קומות בכיכר הדוידקה בירושלים. מדובר באחד המקומות המרכזיים ביותר בעיר, במפגש של הרחובות דרך יפו, כי"ח והנביאים, ובמרחק של דקות הליכה משוק מחנה יהודה ומרכז העיר. על פי התוכנית, ייהרס המבנה הקיים, בן 4 קומות, שבקומותיו העליונות שוכן "אברהם הוסטל". יזמית התוכנית היא א.ב.נ.ר אבן ישראל רזידנס, של היזם נחום רוזנברגר.
הפרויקט, שיבנה על מגרש שגודלו 4.5 דונמים, כולל, כאמור, בניית מגדל בגובה 43 קומות, עם חניון תת קרקעי של 7 קומות. במגדל יהיו 456 יחידות דיור, שטח ציבורי בגודל 900 מ"ר וכ-18 אלף מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה. תוכנית המגדל כוללת גם את הגישה לתחנת הרכבת, שתמוקם בקומה 9-, ואמורה להיות תחנת ביניים בדרכה של הרכבת הכבדה מתחנת רכבת נבון לתחנת החאן ומשם לתחנת מלחה.
תכנון הפרויקט הופקד בידי צוות בראשות האדריכל איאן באדר, יהודי חרדי החי על קו ניו יורק-ירושלים, והיה שותף לתכנון מבנה הפירמידה בלובר, בפריז ובית הספר למנהל ע"ש אנדרסון בUCLA. באדר חתום על הרבה פרויקטים חדשים בירושלים, בהם מגדל אגרון (בית אמיר), מתחם בנין, ומתחם עץ חיים-כי"ח. האדריכל הישראלי שמקדם את הפרויקט הוא אהרון זילברשטיין.
התוכנית המקודמת כעת למתחם הדוידקה היא המשך טבעי לתוכנית מתחם בנין, שאושרה ע"י הוועדה המחוזית באוקטובר 2023. התוכנית שאושרה במתחם בנין משתרעת על 14 דונם, וכוללת 370 יחידות דיור שיוקמו בשלושה מבנים בני 31-28 קומות, לצד בינוי נמוך יותר של עד 8 קומות. בנוסף, התוכנית כוללת 32 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה ו-2,000 מ"ר לשימושי ציבור. במסגרת התוכנית נקבע ששלושה מבנים היסטוריים המצויים בתחום התוכנית ישומרו ויוקמו בהם מלונות בוטיק.
לפי הערכת שמאי המקרקעין יניב גוב ארי, שהכין את נספח העקרונות לטבלת הקצאה ואיזון לתוכנית, שווי מ"ר קרקע למגורים עמד ביולי 2022 על 18.5 אלף שקל. השטח לקרקע למסחר, הפונה לרחוב יפו, נאמד ב-25 אלף שקל.
בני לובל, מנכ"ל אנגלוסקסון בירושלים, מעריך ששווי מ"ר בנוי יהיה כפול ממה שנאמד ע"י השמאי - כלומר, 40-50 אלף שקל. לדבריו, "הבניין יושב ממש על הגבול של האזור החרדי ומרכז העיר המתחדש. אני מעריך שהבניין בדוידקה, בדומה לפרוייקטי כי"ח ועץ חיים, של JTLV, ימשוך גם אוכלוסייה כללית. אם זה היה כמה עשרות מטרים צפונה, המצב היה שונה".