סגור

חוף לידו באשדוד: ועדת ערר אישרה הקמת מלון בקו המים

ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון אישרה תוכנית לבניית מתחם מלונאות ונופש בחוף אשדוד, בניגוד להחלטת הוועדה לשמירת חופים

ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה קיבלה אתמול החלטה דרמטית בעניין התוכנית להקמת מתחם מלונאות ונופש בחוף לידו במרכזה של רצועת החוף באשדוד.

הוועדה החליטה לקבל את הערר של יזמי התוכנית, חברת אופק השקעות, ולהפוך את החלטת ולחוף (הוועדה לשמירת הסביבה החופית) שביטלה את התוכנית. בחודש יולי 2021 החליטה הולחוף שלא לאשר ניסיון של הקבוצה היזמית אופק השקעות, בשליטת קובי אברהמי לשנות ולהרחיב תוכנית להקמת מתחם מלונאות ונופש בחוף לידו. התוכנית הראשונה הציעה הקמה של מלון בן 120 חדרים, בגובה 4 קומות, עם שימושים ציבוריים בקומת הקרקע, על מגרש בשטח 4.5 דונם, במרחק של 66 מטר מקו המים. התוכנית השנייה מציעה בניית מלון עם 84 חדרים, בגובה 4 קומות, על מגרש בגודל של כ־3 דונם, במרחק 62 מטר מקו המים.
בהחלטת ולחוף נכתב כי "הוועדה ערה לכך שבשטח הנידון חלה תוכנית מאושרת הכוללת בינוי למלונאות, אך סבורה כי לאור אישורה של תמ"א 1 ותפיסות התכנון העדכניות לחוף הים במסגרתה, לא ראוי לאשר תוכניות חדשות הכוללות בינוי בתחום חוף הים".

1 צפייה בגלריה
היזם קובי אברהמי מלון המתוכנן בחוף לידו באשדוד הדמיה
היזם קובי אברהמי מלון המתוכנן בחוף לידו באשדוד הדמיה
היזם קובי אברהמי וברקע הדמיה של המלון המתוכנן בחוף לידו באשדוד
(הדמיה וצילום: אופק השקעות)

הוועדה קראה לעיריית אשדוד כמו גם לרשות מקרקעי ישראל "לפעול לבחינת האפשרות לניוד זכויות הבנייה המאושרות ממיקומן הנוכחי אל מחוץ לתחום חוף הים".
החלטת ועדת הערר של המועצה הארצית, שהפכה את החלטת ולחוף, מתבססת בעיקר על הקביעה שבפועל, תוכנית הבינוי במקום כבר מאושרת. "המסקנה שאליה הגענו היא שיש לאשר את התוכניות המוצעות. כאמור, לא היינו מחליטים כך אלמלא התכנון התקף, שהתוכניות המוצעות מבקשות לטייב. החלופה שבפנינו איננה השבת החוף לציבור, כמו בעניין פלמחים, שם הוגשה תוכנית לביטול תוכנית תקפה, אלא בינוי בפועל לפי התכנון התקף".
קובי אברהמי מאופק השקעות זועם על בזבוז הזמן. "כמה זמן וכסף ועדות התכנון משחיתות למדינת ישראל, ליזמים ולעירייה. אנחנו קנינו את הפרויקט אחרי שאושר על ידי ועדה מחוזית. הדברים הקשים שכתבה ועדת הערר מדברים בעד עצמם. למשל, שוולחוף השתמשה בסמכות שניתנה לה כדי להוציא ליזם את הרוח מהמפרשים. ועדת הערר קבעה כי מדובר בשינויים מינוריים של טיוב תוכנית קיימת. במקום לסיים את התהליך ב־90 יום, זה לקח שנתיים ועברנו כמה ערכאות כדי להגיע לאותה תוצאה. איפה הארנונה שלא נגבתה והעובדים שהיינו יכולים להעסיק".